SORGUN'UN KÜLTÜR ÇINARI SOYAŞAD 

KURLUŞUNUN 10. YILINI KUTLADI.
     Yozgat Sorgun ilçesinde faaliyet gösteren (SOYAŞAD) Sorgun Yazarlar Şairler Aşıklar Kültür ve Araştırma Derneği kuruluşunun 10. yılını kutladı.

Dernek binasında düzenlenen gecede buluşan Yozgatlı Şair, yazar ve aşıklar Arabaşılı, sazlı, sözlü gerçekleştirilen anlamlı bir programla unutulmaz bir gün yaşattılar.
     2003 yılında kurulan Sorgun Şair ve Yazarlar Derneği’nin kuruluşunun 10. yılı kutlamasına katılan; Dernek Başkanı Gazeteci- Araştırmacı -Yazar Durali Doğan, İl Dernekler Müdürü araştırmacı, şair- yazar Hakkı Yurtlu, Yozgat Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Gazeteci- Şair -Yazar Başkanı Ahmet Sargın, Yerköy Aşıklar Şairler Derneği Başkanı Kadir Öğren, Yozgat’ın sevilen sunucusu Yasemin Doğru, Sorgun Dernekler Bürosu Şefi Remzi Zeytun,


      Ayrıca Sorgun buluşmasına Yozgatlı Şairlerden: Neşet İçöz, Yaşar Boz, Yusuf Koç, Ruhi Bakır, Ekrem Gürer, Hacı Yiğid, Mehmet Ali İlbaş, Hüseyin Adak, Ali Doğruyol, Osman Şahin şiir yorumlarıyla, Aşık Hüseyin Gök, Aşık Rıza Kaygusuz, Sıtkı Babanın oğlu Aşık Hüseyin Gök, Aşık Ahmet Karadoğan türkü ve deyişleriyle geceye renk kattılar. TRT Sorgun Muhabiri Orhan Demir, Selam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Alparslan Gazi Doğan, İhsan Akgün’de geceye katılanlar arasındaydı.
     

Gecede bir konuşma yapan Dernek Başkanı Durali Doğan “Sorgun Şair ve Yazarlar Derneği’ni 2003 yılında kurduklarını, aradan geçen 10 yıl gibi bir zaman diliminde Yozgat, Sorgun kültürüne hizmet noktasında önemli etkinlikler yaptıklarını, aşıklık, ozanlık geleneğinin yaşatılması hususunda gayret gösterdiklerini, her yıl Sorgun Aşıklar Bayramı düzenleyerek bunu geleneksel hale getirdiklerini, ilçe ve il dışında Sorgun’u en güzel şekilde temsil ettiklerini” belirterek, derneğin 10. yılını kutlama programına teşrif eden aşıklara, şairlere teşekkür etti. 

     Dernek başkanlarının geceyle ilgili konuşmalarından sonra sazlı sözlü eğlenceye geçildi.Geceye katılan şairler kendi yazdıkları şiirleri seslendirdiler. Aşıklar da usta malı türküler ve kendi bestelerini okuyarak duygulu, unutulmaz bir geceye imza attılar. 

      Zevkli ve eğlenceli geçen gecede konuklara Yozgat’ın sevilen yemeği “Arabaşı” ikram edildi.  Gece geç saatlere kadar devam eden sazlı- sözlü muhabbetten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren şairler, aşıklar; SOYAŞAD dernek yönetimi kuruluna teşekkür ederek, derneğin daha nice on yıllara kavuşması temennisinde bulundular..

                NİCE 10. YILLARA SOYAŞAD



NİCE 10. YILLARA SOYAŞAD
Ahmet Sargın
Yozgatlı Şairler Sorgunda Buluştular

SOYAŞAD- Sorgun Şairler Yazarlar Kültür Sanat Derneğinin misafiri olduk.

SOYAŞAD bizlerin ilk göz ağrısı…Yozgat ta ilk  şairler derneğini Sorgun da 2003 yılında kurmuştuk. Eğitimci, aştırmacı şair- yazar Durali Doğan Hocamın gayretleriyle ilk adımı atmış, ilk ateşi Sorgun da yakmıştık. Onun için SOYAŞAD bizim ilk göz ağrımızdır. İlk heyecanı orda, ilk mutluluğu Sorgun da dostlarımızla birlikte paylaştık. Oldukça görkemli bir açılışla başlayan bu mutluluk 10. yılına ulaştı…Böylesine bir güzelliği sürdüren Yozgat yöresinde ciddi araştırmalara öncülük eden Durali Doğan Hocama ve ekibine teşekkür ediyoruz.

     Sorgun da attığımız bu tohum tuttu, meyve verdi ve tüm Türkiye ye ulaştı. Elbette  Yozgatlı şairlerin hepsinin bu güzellikte emeği ve alın teri vardır, inkar edecek de değiliz. Önemli olan ilk harcı atmakla birlikte o samimiyeti, o güzelliği devam ettirebilmekti. Bu çaba da Durali Doğan Hocayı ve ekibini alkışlamamak samimiyetsizlik olur.

     Yozgat’ ta üç yıl sonra yine bu arkadaşlarımızın desteği ile Yozgat Şairler Yazarlar Birliğini kurduk. Yoşay- Bir bu mutluluğu tüm Türkiye’ye taşıdı. Sesimiz yankı buldu ve Türkiye ile birlikte tüm Türk Dünyasında yankılanır oldu. Bu haylimizi gerçekleştirme umudumuz aynı heyecan ve aynı azimle birlikte devam etmektedir. İnşallah tüm Türk Dünyasında tanınan bilinen bir ekip olarak ses getirmeye devam edeceğiz..

     SOYAŞAD Başkanı Araştırmacı Yazar Durali Doğan Hocam: “ Buyrun gelin Arabaşımız var” dedi. Buyur edilen yere gitmek Türk  olmanın geleneği idi…Ama sürprizinden haberimiz yoktu. Yozgat’tan: Ruhi Bakır hocam, Yusuf Koç hoca, Ekrem Gürer hoca, Yasemin Doğru Hanımefendi ve ben aynı araçla, Yerköy’den Aşık  Kadir Öğren, Ali Doğruyol hocam, Ozan Neşet İçöz, Yaşar Boz ve misafir arkadaşları da bir başka araçla Sorgun’a ulaştık. Sorgunlu dostlarımız dernek binasında Arabaşı sofrasını kurmuşlar bizi bekliyorlardı. Sıcak Arabaşı çorbasının içine sıcacık sevgilerini de katmışlardı…

     Dost muhabbeti başladığında: Durali Doğan Hocam bu gecenin bir anısı var hatırlayanınız var mı? dedi, hepimiz düşündük ama bir anlam veremedik. Cevap yine kendisinden geldi:” 10 Yıl önce bugün SOYAŞAD’ı birlikte  kurduk; arkadaşlar bugün derneğimizin 10. kuruluş yıldönümü, sizi de onun için buyur ettik, 10. yılı birlikte kutlayalım istedik.” Durali Hocam, bu bizim içinde sürpriz oldu; deseydin de 10. yıl pastasını da biz getirseydik, dedik. Ve gecenin muhabbeti böyle başladı…Tanışma faslından sonra şiir- muhabbeti ve eğlence bölümüne geçildi.

      Akdağlı araştırmacı yazar Hakkı Yurtlu kendi şiir ile  Yorumcu Yasemin Doğru usta malı bir şiirle Edebiyat Öğretmeni Ruhi Bakır Durali Doğan hocamın şiiriyle geceye katılırken; Şairler: Mehmet Ali İlbaş, Hacı Yiğid, Ekrem Gürer, Yusuf Koç, Hüseyin Adak, Hüseyin Gök, Aşık Sıtkı Babanın oğlu Aşık Hüseyin Gök, Ali Doğruyol, Osman Şahin kendi şiir yorumlarıyla katılarak geceye renk kattılar.

     Saz ve sözleriyle de: Aşık Kadir Öğren, Ozan Neşet İçöz, Halk Ozanı Yaşar Boz, Aşık Rıza Kaygusuz ve Aşık Hüseyin Gök güzel yorumlarıyla katılımcılara doyumsuz bir gece yaşattılar.

      Sorgun Şairler Yazarlar Kültür ve Sanat Derneği, Yozgat Şairler Yazarlar Derneği ve Yerköy Halk Aşıkları derneğinin ortaklaşa buluştuğu muhabbet ve sevgi gecesinde şiir edebiyat dile geldi, şiirin ve  edebiyatın güzelliği konuşuldu..Eski ve unutulmaz gecelerin yad edildiği bu güzel  programda konuşmacılar Yozgat ta kültür ve sanatın öneminden söz ederek yapılan faaliyetleri dile getirdiler. Şiirler, fıkralar, anılar ve hikâyeler dile gelip gecenin unutulmaz kareleri arsına karışıverdi.

      SOYAŞAD’ın 10. Yılı anısına düzenlenen bu geceye emeği geçen Sorgunlu dostlarımıza, Başta dernek Başkanı Durali Doğan olmak üzere tüm arkadaşlarımıza, SOYAŞAD ın değerli yönetim kurulu üyelerine, Durali Hocamın oğlu Alpaslan Doğan kardeşime teşekkür ediyorum….

    Böyle güzel  günlerde bizi yalnız bırakmayan Araştırmacı yazar- şair Hakkı Yurtlu Hocama,  Yozgat’ın  milli sunucusu, şiir yorumcusu Yasemin Doğru’ya, Edebiyat Öğretmeni Ruhi Bakır’a,  Şef Remzi Zeytun’a ve TRT Sorgun Muhabiri Orhan Demir’e teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyoruz. Her şey güzeldi, her şey özeldi ve gece muhteşemdi, emeği geçen dostlarımız var olsunlar!…
       Nice 10. yıllara SOYAŞAD !…..
                                                                                               Ahmet Sargın
                                                                      Yozgat Şairler Yazarlar Derneği Başkanı

( Nice 10. Yıllara Soyaşad başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 18.02.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu