1 Fikirler Ve Devrimler Sanatla Yayılır
   Bir toplumun kültürü araştırılınca, önce sanatı, sonra fikir yapısı incelenir.Çünkü fikirleri sanat yönlendirir. Tarih bu çerçevede kendini sürekli bilgilendirir.
   Yaşam, siyaset, aşk, sevgi, eğitim, kendi varlığının devamını devrimlerle oluşturur, farklı yaratılan kişilikler kendilerine verilen yeteneklerle kültür elçiliğinde sanatsal yeteneklerini etrafına olumlu yansıtma mes'uliyeti içerisindedirler.  
  " Sanat, duygu ve düşüncelerin renk, biçim, resim, yazı, şiir, müzik ve başka dallarla dışa vurma aşkıdır."
    Bu aşk, tanrı tarafından insanoğluna emanet verilir ve başkalarına;
 " UMUT - SEVGİ - HAYATA BAĞLANMADA TEŞVİK - MUTLULUK - KARDEŞLİK ve BARIŞ" 
çerçevesinde  gönüllerle vesile kılınır. 
    Güzel düşüncelere sahip yürekler etrafına pozitif sevgiler ve birlikteliğin enerjisini yayarlar. Sevgi çemberlerinde hızlı dostluklar kurar, arkadaşlıkta iyiliği kendilerine nasip olunan mes'uliyetle  birleştirici ve paylaşımcılığı aşılamaya çalışırlar.Bu yaklaşımda ilahi gücün zamanı ve meleklerin çabası aktif olur. Yaratıcının her şeye rağmen sevgide gecikilmemesi ve dünyanın   yaradılış gayesindeki  aşkının yok olmaması gerekmektedir. Edep  ve Vefa her sanata parça parça dağıtılmıştır. 
    Her kim kendine verilen emanet ile kibirlenirse,  özel  sevgilerde ki imtihanında yalnız kalacaklardır. Çünkü  yetenekler ve aldığımız nefes bize emanet ise verilenin sahibi her şeye hakimdir. Makamlarda olanların sürekli orada kalmaması ve inişindeki sebeplerde, verileni iyi kullanmaması, kul hakkında gönül incitmesi, dünya düzenine kendi nefsini karıştırmasıdır. 
     "Fikirler ve devrimler toplumların tanınmasında, varlığının ispatlanmasında saygın rol oynar. "
    Sanat bu rolde sevgiye en büyük katkıyı sağlar. Yüreğe verilecek eğitimi zevkli hale getiren yöntem ve teknikler gün geçtikçe çeşitliliğini artırmaktadır. Yaşamanın mutluluğunu renklendirme de sanatın her dalı güzeldir . Kişiler bu dallardan biri ya da bir kaçında kendini yetiştirir, eserler üretirler. Bu üretimde her branş başka toplum ya da kültürlerle insan sevgisinde diyalog oluşturur, tanışma ve kaynaşmaya sebep olur. 
" SANATI İNSAN SEVGİSİNDE YÜREĞİNE SEVDA EDENLERE SELAM OLSUN!..."     
                                               Sultan ÖZATEŞ ( Eğitimci-Yazar ) 27.11.2013 / Ankara                                                  
                        
( Fikirler Ve Devrimler Sanatla Yayılır başlıklı yazı AYYÜZLÜ tarafından 27.11.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.