1 Çapa’dan Hayvanlar Âlemine Büyük Hizmet

ÇAPA’DAN HAYVANLAR ÂLEMİNE BÜYÜK HİZMET   

“ NİYAZİ ÇAPA VE EKİBİNİN ANLAMLI VAR OLUŞU SEVGİ İÇİN BİR ŞANSTIR.”

Güzel bir şeye ilgi duymamız, bağlılık, göstermeye yönelten duygularımızı “ SEVGİ” diye tanımlarız. Gerçek sevgi yöneldiğimiz hedeftir. Bu hedefler çok çeşitlidir. Şefkat merhamet ve fedakârlık sevginin farklı yansımalarıdır.

     İşte bu yansımaları Ülkemiz adına ve dünyaya değerli bir yürek Sayın Niyazi Çapa hizmetleri ile kanıtlamaktadır.  Sayın Çapa; gerçek sevgiyi, merhameti, şefkati, fedakârlığı, hayvanlara olan davranışları ve hizmeti ile kanıtlamış bir yürektir.  Gerçek mutluluğu ebedi olmayan değerlerle değil, ebedi olan canlı varlıklara, hayvanlara duyduğu sevgi ile kanıtlayan, onur duyduğumuz bir kimliktir.

     “ Sevmek inanmaktır, yaşamaktır, duyumsamaktır, sevdiği olmaktır, paylaşmaktır, gönüllere yürümektir, istemeden vermektir.”

    İşte bu vermeyi en iyi hizmeti ile hayvanlara veren Niyazi Çapa, ülkemiz için değerli ve olumlu bir yetenektir. Bu yeteneğin, en ideal şekilde kullanan büyüğümüz, yaralı hayvanların yaşamlarını sürdürmesi için gerçekleştirdiği ortezleri ile dünyada örneği olmayan bir teknikle hayvanlar dünyasına hizmet etmektedir. Bu hizmet sevgide Türkiye ve Milletimiz adına örnek bir gururdur.

   Eskişehir’de bulunan “ÇAPA ORTAPEDİ MEDİKAL ŞİRKETİ”  kedi, köpek, ya da diğer yaralanan hayvanlar için felç yürüme cihazları ( yürüteçler) üretmektedir. Veterinerler tarafından alınan ölçüler doğrultusunda evcil hayvanlar için üretilen ürünlerle hayvanlar âlemine hizmet etmektedirler.  Hayvanlara el, kol, ayak, bacak protezleri, felç yürüme ortezleri, tibia-femur- kırık, çatlak ateli, cervical ( boyun korsesi) , omurga ateli, hernez, sabitleyici ateller, çelik balenli lumbasacral korsesi, kaburga kırıkları korsesi, pati ve ayaklar için özel patik sert, yumuşak kumaşlar üretmektedir. Niyazi Çapa ve ekibine ulaşmak için tel: 0222 231 44 81 fax: 0222 220 03 14 / 0222 230 47 37 numaraları duyarlı hayvan severlerin bilgisine sunulur.     

  Kültürel ve Sosyal Sorumluluk kapsamında hayvanlar âlemine yapılan bu hizmet takdire şayan ve eşi bulunmayan bir örnektir. Yüce Peygamberimizin hayvanlara verdiği önemi bir örnekle açıklarsak, büyük ordunun başında Mekke Fethine hareket eden ordunun yolunun üzerine yavrularını emziren bir köpek çıkıyor. Ordu bir emirle yürüyüş güzergâhını değiştiriyor, köpeğin başına da zarar görmemesi için iki nöbetçi dikiliyor. Osmanlı Döneminde evlerin, konakların çatılarına kuşların su içmesi ve yemesi için çeşitli oluklar, su yalakları yapılır ve çeşitli bahçe ve mahalle köşelerine hayvanların yemesi için yemek ve su kapları konulurdu.  Biz böyle bir ecdadın torunları olarak, susuz bir hayvana verilen bir damla su karşılığında cennetin vaat edildiğini emreden güzel bir dinin ve peygamberin ümmeti olarak tutum ve davranışlarımızda örnek bir milletiz.

                      “ TÜRK MİLLETİ DÜNYADA EŞİ OLMAYAN BİR MİLLETTİR.”

       Dört ay önce trafik kazası sonucu sol arka bacağı kesilen bir taya sahip çıkan Sayın Niyazi Çapa, Papi adındaki bu taya önce geçici sonrada gerçek bir protez bacak yapıp, hayvanın normal yaşamına devam etmesini sağlamıştır. Tay her ay büyüyüp protezin ölçülerinde gerçekleşen değişiklik için, her ay Ankara’ya gelen sayın Çapa 27.01.2013 tarihinde 250 köpek, 100 kedi, 3 tavşan, 1 tay, 1 ayının bulunduğu Haykod Barınağı ( Hayvanlar Koruma Derneğine bağlı) Çubuk Kızılca köyü küme evlerine Eğitimci/Yazar Sultan Özateş, Sunucu Zeynep Köşker, Sanatçı Murat Ateş, Hayvanları Koruma Derneği yetkilileri ve hayvan severlerle bir arada bulunup, Papi’ye en son ölçüdeki protez bacağı takıp, yeniden yürümesini sağladı. Aynı gün bir patisi olamayan köpeğin ölçülerini alıp, birkaç yaralı kediye ortezlerini taktı ve gerekli tedavileri için ilk müdahalelerini gerçekleştirdi.

“ Sevgi seveni sevilene bağlayan bir bağdır ve sevgi sevenin var oluşudur.”

Kendisine ve bu hizmette tüm emeği geçen ekibine teşekkürler ediyoruz. “İYİKİ VARSINIZ”

                                                                       Sultan Özateş ( Eğitimci / Yazar )

 

 

( Çapa’dan Hayvanlar Âlemine Büyük Hizmet başlıklı yazı AYYÜZLÜ tarafından 29.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.