Aşk; var oluşun sırrı, ölümün kapısı, tasvirlerde en büyük muammadır. 

   Kilim desenine ilmek ilmek dokunuşlar, doğudan batıya arayışlar, dünyanın estetiğini oluşturan felsefe...
   Bu felsefe ne bir şiir, ne de bir efsanedir. Hele masal ya da hikaye hiç değildir. Yeryüzüne inen her insanın parmak izinin eşi, inen her kar tanesinin şeklinin eşi benzeri olmadığı gibi aşkın tasviri de kişiye has ve eşsizdir. O, renk renk her yerde, doğanın bütününde, insanın hücresinde ve her anda nasipledir. Nice kalemler aşkı tanımlar, yaşamayan yüreklerin gölgesinde acı çeker. Nice şairler sevda derler, yüksüz heybelerinde zamansız kelamlar akar. Nice ressamlar sevgiyi boyarlar, renksiz tuvallerinde aşkı tasvir ederler.
   Harabeye ilerleyen katarlar yüzyıllardır ilerliyorlar, amaçsız ve fütursuz...
Bildiklerini hazine sananların içi boş sandıkları, heybelerin de ki bilgileri ile kemal mertebesinde eksikler. Bu onlara ne nefes aldırıyor, ne de nefisleri ile terbiye oluyorlar. Maneviyata yükselmeyi unutmuş, aşk meselesini beşeri birleşme ve romantizm ile karıştırmışız. 
   Şairler, dünyevi nefsi terennüm eden kelimelerle oyalanmaktalar. Hem kendini, hem de okuyanı aldayıp, yanıltmaktadırlar. Yazılan aşk tasvirlerine bakın, nefsi tetikleyen, şeytana yardımcı olan hisler hem kelimelerde, hem de fotoğraflarda ön plandadır. Marifet kapısına erişmek, yeteneğini kelimeler sözlüğü yapmak değildir. 
"Aşk, irade için ilk basamaktır."
Romantizm, kişinin arayışı, aşkı buluşu değildir. Kişide egoizmi yok eden tek şey aşk'tır. Başkasını düşünme, onunla bütün olma, ortak hareket etme, cezbe ve muhabbet kapısına, sabır sofrasına davettir. Teşrif etme ise, kişiliğini bulmanın ilk basamağıdır. 
Konuşma şuurun ifadesi, tasvir ruhun ispatı, aşk kalbin özgürlüğe anahtarıdır. 
                                                       Sultan ÖZATEŞ
                                                   Aşka Hamd-ü Sena


( Aşk Tasvirleri başlıklı yazı AYYÜZLÜ tarafından 8.06.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.