1 “ Umut”
LEYL HALİMİN AŞKI 
“ UMUT” 
Umut; sevgi ve yaşama isteğimiz, yüreğimizde ki yerimizdir. Gerçekleştireceğimiz etki bırakacaklarımız, sevinçlerimizdir.
Her şey onun üzerine kurulmamış mıdır? İnsanoğlunun ruhunu besleyendir. İnsanın içinde ki dünyayı ayakta tutandır.
“ UMUT” YAŞAMA SEBEBİDİR! 
Onun olmadığı yerde zaten insan, sevgi ve leyl aşklar da yoktur. Ne zaman ki umut çıkar yüreğimizden bizde dünyadan ayrılırız. Dünya “umut” üzerine yaratılmıştır. Umutsuzluk dünyanın var edilişine aykırıdır. Bireylerin kendisini kabullenmede “UMUT” şarttır. Hayat, ruhlarda öyle izler bırakır ki, düşüncelerde ki duygu akışları bazen bedeni sarar, bazen de zihni terk eder. 
Renkli kelimeler acı çeken canların sessiz çığlıklarıdır. Ömre bedel saklanan düşlerin dışa yansımasıdır. Yazmak hislerin ölümsüz anlarda titremesidir. Yaşanılan anın ölümsüzleştirilmesidir.
“ BÜYÜK UMUTLAR MUTLU YÜREKLER OLUŞTURURLAR” 
Duygular bedeni hüzünle sarmışsa bir kez, renkler gök kuşağını göremez. Akar hüzün çemberinden, kayar sonsuzluğa…
En duygulu anları hatıralara ve geleceğe aktarmanın en nazlı ve etkili yolu umuttur. Sevgi; sanattır; umuda yolculuktur, seven ve yüreğe misafir eden için…
Yazıyorum! Anılarımla, hislerimle ve düşlerimle farklılığım da ki yönümü anlatıyorum okuyan, umuda inanan yüreklere…
Düşünen ruhların hangi diyarlara kanat açtıklarını, an’ı yaşamanın sihrinde ki coşkunun tesirini mutluluk sanatında buluşunca keşfediyorum.
“ UMUT, MUTLULUKTAN ALINMIŞ BİR MİKTAR BORÇTUR”
Yürek seslerine sevgi besleyenler, yaşanan anların manasına değer veren umutlu ruhlardır.
Varlığın ve yaşamın nefesini hisseden bu özellik her bireyde farklıdır. 
Bu farklılığın değişimi renkli kelimelerle ortaya çıkmaktadır. Buna meftun olan yürekler umuda ve sevginin sesine önem verenlerdir.
“ Hayatta bize üç şey mutluluk verir; yapacak bir şey, sevecek birisi ve umut edecek bir şey.”
Sultan ÖZATEŞ ( Eğitimci / Yazar )
( “ Umut” başlıklı yazı AYYÜZLÜ tarafından 19.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.