1 Sizler Ne Dersiniz Bu Konuda?
Sizler Ne Dersiniz Bu Konuda?
 
karşılıklı muhabbet ile ilgili görsel sonucu
 
   Şöyle karşılıklı muhabbete var mısınız? Öyleyse bir fikir alışverişinde bulunalım. İnsan kendisini sevmez ise karşısındaki insanı sevebilir mi? Hayır, dediğinizi duyar gibi oluyorum, evet diyenler varsa cevap olarak yazabilirler. Kendisini seven herkesi sever değil mi? Evet diyenleri duyuyorum. Öyle ise bu ayrılıklar boşanmaların sebebi ne imiş anlayabildik mi acaba? Kendimizi sevmeden başkalarını sevdik sanıyoruz ve sonucunda onu kırarak üzüyoruz hatta değerini hiç bilmiyoruz. İnsan kendi değerini kendini bilecek ki, karşısındaki insanı da kendisi gibi bir can bilecek ve sevecek üzmeyecek. Kendisinin canı üzülmeye gelmiyor ama karşısındakinin canını üzüyor kalbini kırıyor. Yani körü körüne teslimiyet, körü körüne kavramları anlamaları bilmeden kendini o kavramlarla sözlerle özdeşleştirmenin cahilliği ve körlüğü ve boşanmalar ayrılıkların peş peşe gelmesi…
 
   Bu aşk öylesine, elveda gençliğim şarkısının sözlerine benzeyerek istediğimiz zaman elveda denilerek terk edilmez ki, bu bir aile kurumudur, toplumun yıkılmaz temel taşıdır bunu da iyi bilmek anlamak gerekir. Ondan sonra ada sahillerinde ağlayarak geziyorum arabeskine bağlanmalar falan filanlar!  Çoğumuz senin için ölürüm ben güzelim sözünü söylemeyenimiz yok gibidir, be ey insan önce kendini bilecek karşındakinin de bir can olduğunu bileceksin aşkla seveceksin canlanacaksın canlı olacaksın. Öylesine ölü bedenle sadece kendini can, karşındakini değersiz kendin gibi insan görmedikten sonra, kendini bilmedikten sonra Rahmanı bilmedikten sonra, zaten ölüsün, nasıl dirilmeden yeniden öleceksin bu aşk uğruna sevgi uğruna insanlık uğruna… Ondan sonrasında unutturamaz hiçbir şey seni bana şiir sözleri ile gece gündüz yat kalk terk ettiğin sevgiliye oku, sen önce şiir gibi bir aşkın değerini bilmedin, şimdi kalkmış aşk şiirleri okuyorsun! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu coşkusu kuşkusu falanda yine filan!  Sizler ne dersiniz bu konuda?
 
Mehmet Aluç-Kul Mehmet
 
 
 
 
 
( Sizler Ne Dersiniz Bu Konuda? başlıklı yazı kul mehmet tarafından 19.09.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.