Aklıma Sen Düşende


Aklıma Sen Düşende

 

Dağlara çen(bir şeyin parçası, senin parçan, gülüşün ,bakışın,) düşende

Galbime gam düşende

Ruhum bedenden oynar

Yadıma(aklıma) sen düşende

 

Bu gala(kale) daşlı gala

Cıngıllı(süslü-yaman-iradesiz-nazlı yârin gelmeyince böyle denilir) daşlı gala

Korkaram yar gelmeye

Gözlerim yaşlı gala

 

Her dinlediğimde bu türküyü, o nazlı yârin hayali gözüm önüne gelir, ben ondan uzakta o benden uzakta, her an kalbimize birbirimiz düştükçe akan gözyaşlarımız sel olup akarken, kurumuş bir gönül toprağımızı yeşermezken, anıların içinde gezer, sadece o yârden kalmış bir gülümseme ile olurum. Beni avutan onu da avutan ondan aldığım gülüşün bir gülümseme ile yansıması olacaktır, bazen gece karanlığında ayın şavkında, bazen yıldızların parlaklığında esen yel ile onun kokusu ile aldığım sevincin yansıması onu da avutan olmuştur, kim bilir belki de böyle düşünerek avunuyorumdur. Boşluğa düşmemek için bir savunma şeklidir bana da ona da düşen sadece bu. Zaten ikimizin de gözleri yaşlı kaldı, elimiz silmeye erişmezken hep yaşlı kaldı, sanki bu sözleri yazan ileride bizi izleyerek kaleme almış, şair olmak böyledir ozan olmak budur, hissederek yazarsın asırlarca dinlenilir yaraya merhem olur, hayalleri süsler…

 

Mesut bahtiyar olabilirdik yan yana yaşayabilsek durabilseydik, lakin payımıza ayrılık düşse de yine de o günleri yaşadığımız için mesuduz, uzaklarda olsak ta, karanlıklarımız aşkımızla aydınlık olsa da… Her zaman günün doğduğu değil battığı yerde olsak ta payımıza düşene razı olmak, aşkın gereğidir. Kuytu bir yere sinerek bekleyen vuslatımız, bizim duyamayacağımız ve varamayacağımız bir yolun ağzında ki varamıyoruz bu alemde, belki ahirette erişiriz kim bilir? Rabbimden başka? Ha Vuslat ha uslu sessizce anlat elbette içine alır bizi aşkımızla bu kâinat almazsa da ahiret alır dünyaya inat.

 

Bu türküyü dinledikçe o yârim saçını tatarken gelir aklıma, o mis kokan aşk kokan haliyle, usulca tarağı alırım elinde, ben taramaya başlarım, gülümseyerek bakar bana zaten bu hayalden sonra koparım dünyadan ne ben kalır ne dünya vesselam.

 

Mehmet Aluç


( Aklıma Sen Düşende başlıklı yazı kul mehmet tarafından 29.08.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.