1 Rehavetten Uzak Tutan Vicdan
                           vicdan ile ilgili görsel sonucu

   Vicdan bedeni bütünüyle sararak, merhametin kapısından içeriye sokarak bedeni gönlü saran yerinden silkeleyerek hissettiren bir duygudur, köprüdür anlama merkezidir. İnsanı yeniden yenileyen yapılandıran hizaya sokan, insan gibi insan olmasını hissetmesini duymasını görmesini sağlar.

 

    Yaşanılan bu hayatın somut Real yapılarıyla, gerçeğine uygun samimi gerçeklikleriyle yaşanılan hayatın somut yapılarını ve gerçekliklerini göstermek gibi bir amaç ile yarınlara taşıyan bireysel bir uyarı merkezi, gönül hanıdır.  Müslüman olan toplumlarda bireylerde bulunan vicdan, diğer toplumdaki bireyler gibi tuhaf bir uzlaşmadan hissetmeden duymaktan görmekten bütünüyle dünya çıkar ilişkisine odaklı olduğu için, vicdan aramak boşunadır. Etrafımızı ihtiyacımız olmasa da, ihtiyaç duymadığımız şeylerle doldurmamıza rağmen, vicdan bize bunların gerekli olup olmadığını haykırarak, satın almaya karşı çıkaran bir duygu merkezidir. Arzularını tatminsizlikle kışkırtan vicdanı olmayan insanlar, her sabah kalktıklarında, ne yapması gerektiğini nereye gitmesi gerektiğini bilmeyen, şaşırıp ta yolda kalmış zavallı insanlardır.

    İnsanın kendi vicdanı ile baş başa olması özgünlüğünü varlığını ortaya çıkaran, özgürlüğünü, insan olmanın güzelliği ile insanlığı yeniden insanlığın gündemine kazandırmak göndermek üzere, sömürgeci dünya görüşüne sahip olanların suratına bir tokat gibi vurmakta ve onları ayıktırmak için her zaman diri tutmaktadır. Rehavetten uzak tutan vicdan, hakkı hak olarak bilen bu yolda yürüyen insanımızın vazgeçilmezidir. Her ne kadar vicdansız çıksa da, istisnalar kaideyi bozmaz prensibi dâhilinde, kalp herkes de vardır lakin vicdan her insanda olmaz fikri ile vicdanlı kalmamız dileğimle.

 

Mehmet Aluç

( Rehavetten Uzak Tutan Vicdan başlıklı yazı kul mehmet tarafından 3.04.2017 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.