Adı da Vaaar, Soyadı da


Yazılarını çok geç fark ettim. Birkaç yazısını okuyup yorumladıktan sonra eşime seslendim: İyi bir yazar keşfettim. Haberin var mı diye.
-Kimmiş? Adını söyledim. Bir müjde verir gibi.
-Ohoo, onun tiryakisi oldum. Sen yeni mi okudun?
-Neden söylemedin bana? Ben sana her güzelliği söylüyorum da!
-Bilgisayarla sen meşgulsün devamlı. Bakalım ne zaman çarpacak gözüne diyordum.
-Sorma. Öyle bir çarptı ki, oraya yerleşti gözümden düşmüyor.

Gerçi sık sık rastlıyordum yazılarına. Şöyle bir bakıyor, hacimli olduğunu görünce gözüm kesmiyor, vaz geçiyordum okumaktan. Bu yaştan sonra sıkıyor bizi uzun, sanatlı, bilmece çözer gibi yorucu yazılar. Uzun cümlelerin sonuna gelince baş tarafını unutuyoruz.

Bir iki yazısından sonra hanımın dediği gibi alışkanlık kazandım. O elle tutuyormuşum gibi nesne betimlemeleri, öykülerin sağlam kurguları, konuların gerçekçiliği, arı dili, İstanbul Türkçesi, her biri başka dünyalara taşıyan, satırlar arasına zekice sıkıştırılmış çarpıcı ayrıntılar…

Okudukça yorumluyor, yorumladıkça okuyordum. Öyle ki yoğun ilgimden gözü korkmuş yavrucağın, besbelli bunalmış olmalı ki “Bu kadar yorumla beni teşekkür etmek zorunda bırakıyorsunuz.” Gibi mesaj çektiğini anımsıyorum. Zaman ilerledikçe sıkı bir kalem dostu olduk. Hele sanal kitaplarımla tanışınca baba- kız gibi olduk. Şimdi, yazılarımı iki eli kanda olsa okuduğunu tahmin ediyorum. Çünkü her yazımla ilgili yorumlarını okuyorum. Oysaki yorum yapacağım diye zorlanıyorsa eğer, yalnız tebrik etse, yani okuduğuna dair bir nişan gösterse de olur, ne olacak sanki. Birbirimizi yorumla mı biliyoruz.

Ne var ki son zamanlarda yazılarını gözümüz arıyor. O güzel, o mantıklı yazılarından hem bizi, hem siteyi mahrum ediyor. Buna hakkı var mı, bilmem.

Hatırlatayım dedim, belki uyandırırım uyuyan devi…
( Adı Da Vaar, Soyadı Da başlıklı yazı RasimCANBOLAT tarafından 7.02.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu