Devleti, siyasetçi şekillendiriyor,Bürokrasi sevk ve idare ediyor.Ancak bu iki kesimi birilerinin kontrol etmesi lazım, yoksa insan oğludur bu!... eline fırsat,imkan geçti mi kimisi bırakmak istemez, kimisi daha fazla yetki ister,kimisi de kontrolsüz olup alabildiğine yolsuzluk yapar devletin ve milletin feleğini şaşırır.

İşte bu boşluğu Sivil Toplum Kuruluşları ancak doldurabilir bürokrasi mesai ile siyaset günlük meselelerle meşgul olduğu için plan proje yapmaktan aciz ,zamanı yetersiz kalıyor,bu durumda yine iş STK’lara kalır,bu anlamda sivil toplum çalışmaları çok çok önem kazanır.

Gazeteci yazar Ali Erkan KAVAKLI, eğer güçlü bir sivil toplum olsaydı ülkemizde darbeler olmazdı, darbeler ülkemizi her seferinde dolar bazında %50 oranında fakirleştirdiğini,Darbelerin panzehiri STK’u olduğunu Sivil Toplum Kuruluşları güçlü olduğu takdirde Militarizmin kendi kabuğuna çekileceğini,Bunun en açık örmeği sendikamızın “ortak akıl hareketi” adıyla yaptığı çalışma,verdiği sestir.Hiçbir devletin ordusu halkıyla karşı karşıya gelme cesaretinde bulunamaz.Ayrıca bir ülkede herkes işini iyi yaptığı takdirde memleketin kalkınacağını dile getirdi,

İşin üzücü tarafı, bu CUNTA ekibine karşı mücadele ettiğimiz zaman, kimisi kendine göre tevil ederek “vay efendim siz nasıl ordunun aleyhinde konuşuyorsunuz” diye bizi suçlamaktadır. ancak unutulmamalıdır ki şimdiye kadar 25-27 genelkurmay başkanı ordumuzun başına geçtiğini, biz bunlardan sadece dört tanesinin aleyhinde konuşuyoruz,çünkü bunlar;
Hukukun çiğnemesine vesile olmuşlar,
Ülkemizin ekonomik dengelerini bozmuşlar,
Dünyaya karşı ülkemizi küçük düşürmüşler,

Ülkemizin durumu “uyuyan dev“ misali bir gün kendine geleceğini;
Ancak bunun için bizim çalışmamız lazım,
Tembelliği üzerimizden atmamız lazım,
Bilim ve teknoloji alanında dünya ile yarışacak duruma gelmemiz lazım,
Bunu rahatlıkla yapabiliriz,ancak darbe endişeleri umudumuzu kırmakta umudu olmayan bir milletin de kayda değer bir başarı elde etmeleri mümkün değildir.Onun için Sivil Toplumun güçlü olması lazım. birey tek başına kendini ifade edemediğini ancak Sivil Toplum Kuruluşları şemsiyesi altında bir araya gelip hayata katkıda bulunmanın daha kolay olduğunu dile getirdi.

Toplumun asıl temel taşı aile olduğunu her türlü muzır müdahaleye rağmen hala da ülkemizde muhafaza edildiğini,ne acıdır ki batıda, batı toplumunda aile kavramı kalmadığını %80’ın üstünde evlilik dışı ilişkiler kurup çocuksuz bir hayatı ,keyfe dayalı bir yaşamı tercih ettiğini bunun iki önemli sakıncası olduğunu birincisi 15-20 yıl içinde emekli, yaşlı bir nüfusun oluşacağı, ikincisi de sigorta şirketlerinin iflası söz konusu olduğunu, bu da devletin altında kalkamayacağı bir durum olduğunu dile getirdi.

Bir çok gelişmiş dünya ülkelerinde Sivil Toplum Kuruluşlarına üye olan bireylerin sayısı ülkedeki siyası partilerinin tümünün üyelerinden daha çok olduğunu, dolayısıyla böyle ülkelerin yönetiminde, siyaset attığı her adımda iki kere düşünmek zorunda olduğunu belirtti ve ekledi düşünün ki Sendikamızın üye sayısı bir milyon olsa bu durumda Hükümeti de Meclisi de sizi kale alır, fikirlerinizi daha rahat yasal hale getirirsiniz.Konferans ,Seminer ve eğitim programlarıyla vatandaşları daha rahat ettiğini,nitelikli vatandaşın devlerin gelişmesinde milletin mutluluğunda daha etkili olduğu bir gerçektir.

Bir hakikat var ki batılı devletler aralarında yaptıkları savaşlardan ders alarak Avrupa Birliğini kurdular ve savaşların ortadan kalkmasıyla militarizm önemini kaybetti ve rahatladılar ,biz de komşularımızla aynı şekilde bir anlaşmaya gidebiliriz,işte peyderpey vizeler kalkıyor, umut ediyoruz ki en kısa zamanda sınırlar da kalkar ve ülkemiz huzura kavuşur.


İşlerini devlete,başka bir ifadeyle bürokrasi ve siyasete havale edip, keyfine bakan, kaç ülke demokrasisini geliştirebilmiş?Özgürlüğüne kavuşmuştur?Hiç biri….

Yaklaşık olarak iki saat süren bu konferansta çok güzel şeyler dile getirildi,beynimizin pası alındı,bir kez daha umudumuz yeşerdi.Bu münasebetle Ali Erkan KAVAKLI Beyefendiye teşekkür eder,hepinize selam ve sevgilerimi sunarım.Allah’a emanet olun,
“STK’lara destek verin, geleceğiniz güvende olsun”
Eyüphan KAYA
( Milletin Sesi başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 13.02.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.