Lice’den Bir Esinti


Dostlar sevinsin ,düşmanlar bir kere daha düşünsün ki ülkemizde güzel şeyler oluyor.İlimiz Diyarbakır gelişiyor,İlçelerimizde olumlu sinyaller ışığa,uzun farlara dönüşme çabasında ,hangi birini anlatayım.
Örneğin Lice ilçemizde bir yandan inşaatlar geleceğe umudun işareti olarak kendini gösterirken,Milli Eğitim camiası eğitim öğretimin kalitesini nasıl artırırız? sorusuna cevap ararken ,bu arayış kahve köşelerine kadar inmiş, velilerin de gündemini oluşturuyor.Daha ne diyelim bir yerleşim biriminin gündemine talim terbiye girmişse bin bereket,birkaç yıl sonrasını insan düşününce şimdiden hayali bile birhoş geliyor.
Lice Eğitim Faaliyeti derneğinin başkanı Cengiz Bey, eğitim öğretime nasıl bir katkıda bulunabilirim sorusuna cevap ararcasına Lice’ye gelmiş ,milli eğitim şube müdürleriyle her fırsatta değerlendirme yapıyor.SBS kurslarının sorumlu idarecisiyle görüş teatisinde bulunuyor,acaba seneye daha iyisini nasıl yapabiliriz? sorusuna cevap arıyor.
Eğitim-sen ve eğitim bir-sen temsilcileriyle görüşme imkanın oldu onların da birinci konusu eğitim öğretim ,öğretmen kalitesi ,motivasyon çalışmaları gerekliliğinden bahsediyorlar.
İlçenin Eğitim öğretiminden sorumlu şube müdürü şimdiden gelecek yılın hazırlığı için bir arayış başlatmış idarecilerden fikir arayarak operasyonel bir eylem planı hazırlığı içindedir.
İlçenin başında bir Kaymakam var, tevazu ve sıcak bir insan olmanın yanı sıra vakarlı ve devlet erkanı olma özelliğini taşıyan bir zat ,halkla ilişkileri günden güne pekişen bir bey efendi ,ilçemiz için ne yapabiliriz? Sorusunu cevaplamaya çalışan ve gelecek vaad eden bir mülki amir
Yaptığı projelerle insanlar arasında bir kaynaşma sağlayabilmiş, bunu daha ileriye götürmek için heyecanla çalışan ve bununla iftihar ettiğini dile getirmekten çekinmeyen bir halk adamı.
Badem Festivali programı içinde misafirlerle aynı arabaya binip, halkla bütünleşmenin bir işareti olarak geziye renk kattan Kaymakam, ilçenin Turizminde katkıda bulunabilecek Eshab ul Kehf,Bırkley Mağaraları Çeperhanını Bir sanat tarihi araştırmacısı edasıyla incelediğine şahit oldum.
Dağda ölen bir gencin cenaze törenine güvenlik görevlilerinin nötr kalmasını sağlayarak bir yanda olası bir olayın çıkmasını engellerken ,diğer yandan halkın takdirini kazandı tabiî ki bu kazanım kendi sahsından çok devletin hanesine yazıldı.
Halis Toprağın yatırımları ilçeye bir umut aşılamış ,okulları, hastanesi ,Fabrikaları ,Lojmanları insana selam verircesine enerji dağıtıyor, sinerji oluşturuyor.Her ne kadar TMSF fabrikaları yarı kapasiteyle çalışır vaziyete getirmiş ise de.
Bir bütün olarak tablo değerlendirildiğinde bu bir heyecan oluşturmaya vesile oluyo,r umut vaad ediyor,böyle giderse inşallah kısa zamanda ilçelerimiz ve ilimiz,dolayısıyla ülkemiz bir huzur ve başarı modeli olarak dünya gündeminde hak ettiği yerini bulacak.Ben buna kalben inanıyorum.Sayısal zeka üstünlüğüne sahip olan hemşerilerimiz günün birinde dünyayı inşa etmeye öncülük yapacaklarını umut ediyorum.
Bu dünyada mutsuz yaşamak için ne kadar neden varsa ,iki katı kadar mutlu yaşamamıza esile olacak kadar sebepler de mevcuttur.
Selam ve sevgilerimler mutluluklar diliyorum.
e.kaya
( Liceden Bir Esinti başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 6/6/2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.