1 Ben Ve Günlüğüm
O’nun gittiği yolları takip etmekten, sessizlik yine çöktü yanlızlığıma. Artık elbiselerime çevreme,yaşadığım şehre,isyanlarıma… sığamaz oldum.Dışarıda yalnızlık , içten fırtınalar hayat merkezimi felc edecek durumda giderek artıyor…..
Kara kış en çetin günlerini sergiliyordu dışarıda.Böyle soğuk havalarda dışarıda özellikle göl kenarında öğrenci görmek hemen hemen imkansızdı.Ne işleri olacaktı ki?Oysa ben içimdeki fırtınaya yenik düşerek göl kenarında, son umutlarını yitirmiş virane bir yalnızlıkta buldum kendimi.Nasıl gelmiştim buraya,kim getirdi ;hiç bir şey hatırlamıyorum.Keskin rüzgar beni uyandırırcasına üstüme bütün şiddetiyle esiyordu.Şişman bulutlar göğü esir alırcasına üst üste yığılıyorlardı.Erek’in kar benekli yüzünü çoktan kapatmışlardı.Etrafımda ne varsa gölün sahili bir düşman hırsıyla vurmasına eşlik ediyordu. .Geçmişle gelecek arasına sessizlik çöker böyle anlarda.Ama bu manzarada böyle olmadı.Duygularım fırtınadan betercesine kükremek istediği.Zincirlerin son halkasını kırmak istedi.Bu bir isyandı.Evet isyan……
Bir ara Erek gözüme ilişti.Çok az seçebiliyordum zirvesini.Onu görünce soğuğa esir düşmüş bedenimi saran umutsuzluğumu dile getirmek aklıma geldi.
Umutla gözyaşı silmek mi gerek?
Söyle,söyle ey yüce Erek!
………………………………mısraları yaralı kalbim mırıldarken unutmamak,yazıp kaydetmek aklıma geldi.Her zamanki gibi iç cebimde özenle taşıdığım günlük defterime elimi attım.Başlayan yağmur altında şiirimi karalamaya geçtim.Yağmur dökülüyordu mısralarıma.Yazdıklarım bir bir okunmayacak hale geliyordu.Durmadım, devam ettim.Çünkü ben buna alışıktım;çok gözyaşı dökmüştüm o duygularıma daha önce……
Ben buraya bir daha gelmemeliyim,diye düşündüm..Bir yerden başlamalıydım.Karalama bitikten sonra günlüğümü kapatıp bir türlü sakinleşmeyen dalgalara iyice yanaştım.Ve yılardır duygularımı bağrında saklayan sırdaşımı acımasız dalgalara teslim ettim.ilk dalgada, su alan bir sandal gibi yalpalamaya başladı.Zaten yorgundu;dayanamadı.Elim cebimde bir süre baktım ardından .güle güle!diyebildim sadece……….
(Sevenin bir yüzü sevmeyenin iki yüzü……)

abdulhalim eken
25/03/10 saat:00:33
( Ben Ve Günlüğüm başlıklı yazı abdulhakim-e tarafından 25.02.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.