1 Komşuluk
Bir birlerine çok yakın iki ağaç varmış ormanda. Bir kaç ağaç daha varmış. Ama onlar biraz daha uzak komşularmış. Bu iki yakın komşunun yaşları epey varmış. Komşulukları epey güzel geçiyormuş. Birbirlerinin dertlerini dinler, güzel günler geçirip komşuluklarını mutlu bir şekilde idame ediyorlarmış. Birbirlerine “dostum”diye hitap ediyorlarmış. El ele verip orman dostlarına bol bol gölge yapar,onların karınlarını doyurmak için de yiyecek temin ederlermiş. Ormandaki tüm canlılar,varlıklarından memnunmuş.

Günler mutlu günlerinde birbirini kovalarken bir gün dallarını biraz daha gür olan dost komşu ağaç,yakın komşusunun cinsini merak etmiş. Merakını içinde saklamayıp komşusuna seslenmiş:

-Günaydın, komşu! Senin cinsin nedir ; sen hangi ağaçtansın? diye sormuş.

Dost ağaç: ”İnsim cinsim çok mu önemli? Yoksa komşuluğumdan memnun değil misin?”diye cevap vermiş. Meraklı komşu 'Yok bir şey, senin kökün, dalların; hatta yaprakların benimkilere biraz benziyor da, ondan sordum.' demiş.

Komşusu, 'Hayır olamaz,biz ayrı ağaçlarız. Bak sana , ben gürgen, sen palamutsun!' demiş.

Meraklı komşu,mutlu komşuluklarını biranda unutuverip merakında ısrar etmiş. Tartışmaları o günden sonra devam etmiş. Bu arada günler, durmadan geçiyormuş. Birbirlerini çok seven iki komşu, birbirlerine artık selam vermez olmuşlar. Rüzgar estiğinde dallarını , yapraklarını ters yöne çevirip birbirlerinin yüzlerini görmemeye çalışıyorlarmış.

O günden sonra ne komşuluğun ne de ormanın tadını alamamışlar. Koca ormanda kendilerini yalnız hissetmişler.Eski günlerin özlemiyle geçinip,durmuşlar…

abdulhalim eken
13/03/2010
( Komşuluk başlıklı yazı abdulhakim-e tarafından 13.03.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.