Yıldız Kardeşimle Düşler Dünyasında Gezinmek

 

Yıldız kardeşim sen düşler dünyasında gezerken, seninle gezmek düşler görmek inan ki beni memnun ediyor, edebiyat adına gönüllerde gezmek bir düşün görüntüsünde aynı düşleri görmek senin gördüklerinle, bende okuyunca karşı karşıya kaldım bu söylediklerinle. Yıldız kardeşim yazarken duyduğumuz hissettiğimiz ve aşkın hikmetine olsa gerek ki edebiyat dünyasında gönüllerde yazarken daha da yakından tanıştık aynı duyguları yazdık. Bazen benimde aklım almıyor, insanın güzellikler varken bundan kaçması acıya koşması acıyı çağırması ne kadar acı, bende sen gibi hissediyorum.

  Hele ki yaşarken söz konusu acı çekmekse insanların benlik için? Sevmekle ilgili her şey gönlümüzde iken gel de anla!

 Düş görmeyi neden erteler insan ya da sadece kendisi için kurar? Acılar mı zevk verdiriyorsa bize neden vermiyor, yakıyor kavuruyor? Neden bunu düşününce yüreğim ve sevinçlerim hep yarım kalan hayallerimle ağlıyor? Senin yazılarını okuyunca kendimle yüzleşmemem mümkün mü kardeşim.  Her okuduğum billur o yazınla kendimle yüzleştiğim gerekse kaleminden okuyup bir solukta içime çektiğim yazılarınızla içimdeki yangını söndürdüğüm bir rüzgâr adeta. Her masanın başına geçip yazılarını okurken kardeşim dünyaya saplanmış zıpkının acısını okuyarak yazılarınızla yüreğime saplanan acılarımdan elbet ki çıkış noktası aradığım ve ararken de bulduğum oluyor.

 

Hiçbir zaman kendim için mükemmelini aramadım bir ortası olsun bir orta yol tutturmak adına arayışlarına odaklanıyordum ki, yazılarınızla tanıştım ilk önce anlayamadım bir daha bir daha okuduktan sonra vakıf oldum mükemmel yazılarınıza iç hesaplaşmanıza. İçimde kıvılcımlar binlerce duygularıma ateşler yakarken, serinleten cümlelerinizle söndü, düşlerim şimdi her cümleye kucak açıyor senin anlayacağın Yıldız kardeşim ben gönüllerle ve sizinle ve edebiyatla kesişen yolumda bir çıkış noktası varış noktası buldum her gelene anlatıyorum.

 

Yazdıklarınızla iç hesaplaşmanızla anladım ki bu gülmek imkânsız değil insan acıları yaşarken de diğerleri için gülebiliyormuş görebilmekteyim sizden hissettiğim aldığım bu güzel duyguyu dillendirmek adına bunu yazıyorum, hayatla bir ayraç koyan derler anlamsızlıklar olumsuzluklar bir bir kaybolurken, hem senin yazdıklarınla hem de duygularımı hissettiklerimi yüreğimizden geçenleri kaleme alıyorum.

 

Biliyorum ki hayatta her şey mutlu sonla bitmezken, payıma düşene şükür ederken varlığınla kardeşim yazılarınla bu duygu ve hisleri yaşattın nice ömürlerle yazmaya insanları mutlu etmen dileğimle selamlarımı sunuyorum kardeşime.

 

Mehmet Aluç

 

 


( Yıldız Kardeşimle Düşler Dünyasında Gezinmek başlıklı yazı kul mehmet tarafından 23.08.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.