1 Video
VİDEO
  
(Ceviz Kabuğu programında İslamiyetten önce kız çocuklarının diri diri gömülmesini dinleyince daha önce yazdığım bu yazıyı güncellemek istedim. Okuyuculardan tekrar için özür dilerim.)
 

Perihan Reyhan Alkan, fecabookta bir video paylaştı. Video, İLAHİ SEVENLER sayfasının paylaşımıymış. Perihan Hanım, video ile ilgili şu notu düşmüş: “Her vesileyle İslam’ı karalamaya yeltenenler izlesin lütfen!!! En acımazısı, en vahşisi bile yapamaz insanın, hayvanlar bile daha merhametlidir!!! Aklın durduğu nokta, bu olsa gerek!”

İslamın ortadan kaldırdığı gelenek.

Videoyu izlerken tüylerim diken diken oldu. Sabaha kadar uyuyamadım. Bir baba, omzunda küreği, elinden tuttuğu üç dört yaşlarındaki dünya tatlısı kızıyla çölde yol alıyor. Bir ara yorulduğunu söyleyen çocuğu kucağına alan baba, oyun oynamaya gittiklerini söylüyor, kızına. “Bir ev yapacağım, sen orada oturacaksın” diyor.

Baba çocuğu bir yere oturtup, kumları kazarken, hafif bir çöl rüzgârı, çocuğun bukleli saçları, çıplak ayağı, cici elbiseleri ve güzel, tombul yanaklarında oynaşmaktadır.

İşini bitiren baba, “Gel seni evine yerleştireyim.” Diyerek kucakladığı çocuğu, öpüp çukura oturtur. Bu arada çocuk itiraz eder:
-Burası ıslak, baba. Annem nerede.
-Annen gelecek kızım, bak oyun oynuyoruz. Sözleriyle bir yandan konuşurken bir yandan çocuğu gömmektedir, ayaklarından vücuduna doğru. Kumlar, çocuğu yuttukça yavaş yavaş, sesi duyulur çocuğun:
-Baba, baba, elimi tut. Babanın uzattığı parmağı yakalamıştır çocuk, can havliyle. Sonunda o el de görünmez olur. Mezardan “Baba! Anne!” feryatları yükselirken mezarın üzerine kapanan baba, hıçkıra hıçkıra ağlamaktadır.

Mensubu olmakla övünç ve şeref duyduğum yüce dinimiz, bu tür olumsuzlukları ortadan kaldırırken canavarlaşan kimilerine engel olamamıştır, ne yazık ki. Bunda islamın hiçbir günahı yoktur. Kötü ruhlu insanlar, mayalarının hükmünü işlemiştir. Katillerin, meczupların eylemlerine bakıp ta islamı yargılamak kimsenin haddi değildir ama yine de bazı olumsuzlukları anımsamakta yarar var diye düşünüyorum, kötü örnek olarak.

Örneğin “Allah’ın verdiği canı yalnız Allah alır.” Hükmüne rağmen ilk dört halifeden ikisi, camide şehit edilmiştir. Güney illerimizdeki töre cinayetleri cahiliye devrini aratmamaktadır. Yakın zamanlardaki Sivas Madımak katliamı zihinlerdeki tazeliğini halen korumaktadır. Sayılacak o kadar çok örnek var ki teker teker saymaya ne sayfalar yeter, ne de hasta kalbim dayanır.

Müslümanım diyen herkesin, islamiyetin ilk günlerindeki duruluk, temizlik ve içtenliğine kavuşması için dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Allah, hepimizi İslam’ın ışıklı yolundan ayırmasın ve de beden, akıl ve vicdan sağlığımızı korusun diyorum.
( Video başlıklı yazı RasimCANBOLAT tarafından 13.03.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.