1 20li Yaşlarda Ben...


            20’lİ Yaşlarda Ben.

 Mehmet Aluç, Sanat DuvarıMehmet Aluç, Sanat Duvarı

Bu ara moda oldu 20’li yaşlar bende katılayım dedim.20’li yaşlardayım, yaşadığım delikanlılık damarlarımda, neşeli kızgın aşkla dolu hep bahar havasında, her gün gönlümüze, gördüğüm güzellerden dolayı cemreler düşerken, dalında erikler taptaze yetişirken, güzellerin bol gezdiği şehrin sokaklarında bakarak gezerdim. Okumanın zirve yaptığı o demlerdeyim. Gönül kapımızla pencerem açık, ne giren var nede pencereye bakan, saçlar Ferdi Tayfur gibi ortadan ayrılmış, hala sevecek bir güzeli boşuna beklerken geçti o 20’li yıllarım. Arabesk tavan yapmış Ferdi, Orhan babayla ve İbo ile melankolik havamızla bürünmüşüz, sevdaya talip gönlümüzle yollara, yollar dolu nasipte bir şey yok, olsa da dil suskun gözlerdeki bakışı anlayan yok… Duygu ve hisler frekansıyla yayın yapan gönlü dinleyen desen hiç yok, oysa ne hayaller kurmuştum  hiç biri gerçek olmadı gitti…Gönlümde aşkın iklimi hiç değişmiyor hep aynı kalıyor, akasya ağaçlarının altında tek başıma!

 

Karamsarlık hiç uğramadı yanıma desem yeridir. Olmamasına bir bahanem yok kısmetse olur diyor arıyorum lakin yok, hepsi kaybolmuş sanki…Bir çeşmemizde yoktu mahallede köyde, çeşmenin başına varamadık bir güzeli görüp te elinden bir tas su isteyerek aşıkta olamadık Ferdi baba gibi! Hayattan hep bir teselli ver dedik vermedi, Orhan baba kaderimin bir oyunu dese de hiç alakası yoktu. Sadece acaba nerede diye aradım durdum, gerçi yaptığım bir yanlışlıkta yoktu o yıllarda, sadece sevmek vardı. Aşk aklımı aldı, aklım yerime gönlüme birisini verdi onu da tutamadım, ellerimden kaydı gitti. Cesaretimi toplayarak aşkımı anlatamamıştım belki de yanlış anlamıştım kim bilir!? Aşk gelmişti lakin teğet geçmiş yaralamıştı! Elimden alan hasrete al senin olsun dedim dünyada ne varsa, aşkıma aşka karışma yeter dedim kabullendim kaybetmeyi lakin sevmekten hiç vazgeçmedim.

20’li yıllarda aşk senin için mezar kazıyorum gir içine dedi ve girdim içine, lakin mezar değil ayrı bir hasret alemiymiş sonrasında anladım, ben aşkımı gömeceğimi sanırken aşkımla ben dirildim yeşerdi dünyam onun gözleriyle bakışıyla gülüşüyle şaşırdım kaldım, işte o an o anda kalmayı isterdim, büyümeden o anda kalmayı…Aşk neyine gerek diyenlere kızdım, aşka kızmadım bilirdim ki aşkta cimrilik hiç olmaz, her sözde bin bir mana, her bir bakışta bin bir duygu ve his varken aşk hiç terk edilir mi, etmedim tabi ki o yirmili yaşlardaki, aşk hala içimde beni diri canlı tutuyor yaşım ilerlemiş olsa da. Bağrımda hala o ateşin alevi var yanıyor ve sönmeden yakmaya da devam ediyor vesselam, selamlarımla.

Mehmet Aluç
( 20li Yaşlarda Ben... başlıklı yazı kul mehmet tarafından 7.05.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.