Aşkın Katsayıları Çıkmakla Bitmezken!


FacebookFacebook

İçimde aşkla dokuduğum kilime değmezken elim, gönül duygularımla hislerimle dokuyorum rengarenk, bu belki size çılgınca bir şey gibi gelebilir. Ben her gün aşkla örüyorum beni muhabbetle muhabbete konuk edenin evine sererek hediye ediyorum, huyum kurusun bunu yapmayı çok severim. Çağırmalara geç kalmamak için, sizler uykuda iken kilimleri dokuyor ve hazırlıyorum. Giden uyku olsun, geç kalmamak eli boş gitmemek adına…

 

Gönül semtimde asılı yüzlerce dokunmuş kilimleri ihtiyacı olana verirken, gönlüm posta güvercini gibi uçarak kilime ihtiyaç duyanları arıyorum, aslında ben muhabbete ihtiyaç duyuyorum aramızda kalsın. Semtin şehrin mahallenin her bir adımında, bir gülümsemeyle selam almak nasılsın diye hitabı kaçırmamak için, her saniye sokağı mahalleyi semtimi arşınlıyorum adım adım koşarcasına nefes nefese… Gönül birliğinin diri olmasından kaynaklanan bu olayların ekseninde, yaşamanın güzelliğini anlatacak kelime ve sözleri bulamıyorum, gerisini siz anlayın….

 

Gönül cetvelim, arada ki mesafelerin az olması için mütemadiyen ölçüm yaparken, ben gözlerdeki gülümsemeye talibim…

Şiir gibi gözlerdeki, şiirleri okumaya yazmaya talibim…

Oysa aklım bir karış, aşkla şiirle ummana sığmıyor…

Dünde kalan beni bugünde kelebekler gibi gönüllerinize kondurturken, gönülde saklı bir şey kalmamasının aşkın özgürce dağıtımının ekseninde iz düşümünde paylaşan sizlerin  candan gülümsemelerinizdir bu galiba zannımca anlamadığımca kaptığımca hayran kaldığımca baktığımca…Dünden evvel topladığım sizlerin çokluğu beni mesut ederken, insan gülümsetme biriktirmenin telaşıyla geziyorum sokakları semtleri…Son nefesle sonlanacak bir yarış ki bu paylaştıkça mutlu kalınan bir hayatın açan gülleridir, hayat zamanla ayağımızın altında kayarken, kaymadan zamanı gülümsemelerle süsletmek görevim/görevimizdir biliyorum, süsletenlere de selamlarımı iletiyorum….

Gönül toprağı kurumasın diye içten akıtılan gözyaşı, değerlidir hazinedir koşarım her zaman…

Şehri istila etmiş çöl rüzgarları eserken gülümsemeyle bahar rüzgarlarıyla değiş tokuş ederken, çölde yanmakta olacak o kadar yani, pişmeden olgunlaşamıyor ki insan. Aşkın katsayıları çıkmakla bitmezken, her katında şaşkın mutlulukla tebessüm ederken, en üst katında az gözyaşı az hasret bölümü de mutlaka olacaktır diyerek çıkıyorum aşkın katlarına sayılarla süslenmiş odalarına…Aşkın mutluluğu, hüznü hasreti vs. si yaşamdır vesselam, selamlarımla.

Mehmet Aluç


( Aşkın Katsayıları Çıkmakla Bitmezken başlıklı yazı kul mehmet tarafından 2.06.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.