1 Kimse Başkandan Bu Çok Güzel Hareketi Beklemiyordu...



Kimse Başkandan Bu Çok Güzel Hareketi Beklemiyordu!

 Kara Cuma yaşanır mı? - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans  Haber

Piyasalarda alev alev ateşiyle yükselirken yakarken nasıl oldu ise Başkan Erdoğan’ın ani bir atağı ile bir kova su dökülerek söndürüldü, söndürüldü de bankadan kredi çekerek avuç avuç dolar alanlar bu defa yanmaya başladı. Bir anda 21 TL den 16 TL YE düşen Euro ciddi kayıplarına neden oldu. Kimse başkandan bu çok güzel hareketi beklemiyordu! Fransa da yatırımcı olan zatların parmakları içinde varken diğer batılı ülkelerle beraber yaptıkları açıklamalarla ”Bu işin nasıl olduğunu anlayamadıklarını” ve şaşkınlıklarını şaşkın bir halde belirterek şok yaşamaya devam ediyorlar. Bunun sırrı vatanı bayrağı insanı sevmekten geçer bilmiyorlar, bilmemeye de devam etsinler işimize yarıyor çünkü. Bir kıraathaneye gidelim bakalım havalar nasıl.

-Hüsamettin, sen dün bankadan elli milyar çekerek bayağı Euro almıştın sevinç içindeydin, şimdi neden bu kadar üzgünsün? Ben sana acele etme helalinden kazan dedikçe, sen beni dinlemedin aç kurtlar gibi saldırırken saldırıya uğradın ve şimdi en az on milyara yakın zararın var nasıl edeceksin?

-Ah Rüstem ah! Neden seni dinlemedim bilmiyorum! Şimdi ne yapacağımı da bilmiyorum!

-Ben sana dedim bu vatan bizim bayrak bizim insanları bizim, bize yakışmaz ama sen gel gör ki dıştaki düşmanlarla aynı oldun bizi içte yıkmaya çalışırken, Başkanımız sağ olsun seni ve senin gibileri tuşa getirdi. ” Kredi ve kredi kartı ile döviz alanlara ilişkin değerlendirmede bulunan Yılmaz, "O kadar hareket çok sert oldu ki dövize yönelen insanları ters köşeye yatırdı. Şu anda zengin bedel ödüyor. Yaklaşık iki aydır fakir bedel ödüyordu, şimdi ibre tersine döndü. Dövize, altına hücum edenlere büyük bir fatura çıktı. Bu da olumludur. Açıkçası ülke ekonomisi de çok güçlüdür. Eski Türkiye yok, çok mesafe aldık. Panik havası da vardı. Sırf yerli değil, yabancı da dövize yöneliyordu. Bu panik havası hepimizi tedirgin ediyordu. Kara bulutlar dağıldı, Türkiye güçlüdür. TL, aşağı yukarı yüzde 35-40 seviyelerinde değer kazandı. Bir ülkenin para birimi, o ülkenin şerefidir. Hükümet de çok güçlüdür, güvenimiz sonsuzdur." ifadelerini kullandı” Gazete haberleri”

-Kaybettim Rüstem kaybettim, ah aklım nereye gitti de ben böylesine düşmanca tavır takındım?

-Alın teri akıtmadan “kar” etmek olmasın?

-Zemin çok kayganmış fark edemedim!

-Vatan bayrak insanlara karşı sorumlu davranmayı bırakarak sorumsuz bir hareketin içine girdin, aksiyon yaşayacağını sanırken, drama dalında Oscar’a aday oldun.

Mehmet Aluç


( Kimse Başkandan Bu Çok Güzel Hareketi Beklemiyordu... başlıklı yazı kul mehmet tarafından 21.12.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.