Eyvah Gönlümde Gülümsemeleri mi Söndürdüler!

 

"Korkmayın! Ben sizinle beraberim, her şeyi işitirim ve görürüm." Tâhâ/46

 Allah) buyurdu ki: "Korkmayın! Çünkü ben sizinle beraberim, işitir ve  görürüm." [Taha Suresi/46.Ayet] #ayetler #işitir #tahasuresi… | Islam,  Manevi, Inanç sözleri


İnsan olarak bunu bilmek ne güzel bir duygu ve his, tarifi mümkün olmayan bir mutluluk… Tek başına kaldım dediğin anda, o sıkıntıların cenderesin de iken bunu bilmek ve Âlemlerin Rabbi Allah C.C. Yanında olduğunu içten dualarını işittiğini ve seni gördüğünü bilmek, o an tüm dünyaların hazinesini verseler karşılığı olmayan bir duygu ve histir ki tarifi mümkün değil, mutlak güç ve kudret sahibi Allah C.C.   Anlatmaya kelimeler mürekkepler yetmez.  Kulu ”eyvah ben bittim Rabbim dediğinde, Rabbim ben yettim “ dediğinde her şey o anda huzurla doluyor gönlümüze ve dünyamıza… Dünyada merhametini insanlığını yitirmiş olanlar olsa da bu beklenmedik koşulların sancısını çekse de, Rabbim her an yanımızda olduğunu bilmek o beklenmedik koşulların sona ermesi için Rabbim kuluna” sabır et kulum bu senin imtihanındır ben yanındayım korkma üzülme demesi, insana sonsuz hazinelerden daha büyüktür.

 

Eyvah gönlümde gülümsemeleri mi söndürdüler, dediğin anda “Rabbim, açtırtan ve soldurtan benim, mahzun olma ben seninleyim” dediğini hissettiğin an gönlünde binlerce gülü açtırtan Rabbime şükürler olsun. İnsanın en temel ihtiyacı olan gıdaların fiyatını her gün zamla yükseltenler, vaat edilirken tam tersi uygulamalarla, kalbimizde onulmaz yaralar açanlar bilin ki Rabbim C.C.” Ben sizinle beraberim, her şeyi işitirim ve görürüm sabır et mahzun olmayacaksın” dediğini bildiğinde hissettiğinde o an, bu milleti zamlarla cebindeki üç kuruşa göz dikenlerin sonunun felaket olacağını bilmek üzüntü verse de  ”Yaşasın zalimler için cehennem”, dediğin anda,  feraha ve huzura eriyorsun.  İmtihan dünyası onlarla yaşamak zorundayız lakin kazanan her zaman biz olacağız onlar değil.

 

İnsanı kendisine esir etmeye çalışan sistem ve zulümlerin olması, bizlerin bu korku ile dünyadan el etek çekerek, bunu kabullenmek Rabbimin hoşlanmayacağı ve ”Ey kulum ne duruyorsun yürüsene o zalimin üstüne, korkma dediğini hissettiğin anda” Ben sizinle beraberim, her şeyi işitirim ve görürüm” demesiyle yürümek lazım zalimlerin üstüne.  Protesto ile telin ederek bu problemler çözüm bulmaz yürümek lazım üstüne, o kör bakan gözüne kızgın şişleri sokarak mazluma eziyet edenlerin dünyada ki hayatına son vererek bu zülüm ancak son bulur. O zaman neden korkuyoruz, Rabbimiz bizimle iken? Adil olan uygulamalar yoksa biz bunu düzeltmedikten sonra neden insan olarak bu dünyaya geldik diye kendimize sorduk mu acaba? Hani nerede çabalarımız? Yok, olurken onca canlarımız hiç mi yüreğimiz sızlamıyor ve adım atmak için neyi bekliyoruz anlamış hiç değilim. Bu ayet bize ise gereken ne ise yapmalıyız Rabbim bizimle iken kim bizi yıkabilir ki? Kim bize eziyet edebilir ki? Bunca zulmün başşehri ”Zalim rezil Amerika iken” Neden hala iyi ilişkiler içindeyiz, elimiz kolumuz bağlı durursa, elimizi kolumuzu ayağımız bağlayarak işte böylesine güçsüz bırakarak, ekonomik çıkmazlar içinde sürünmeye devam ederiz vesselam.

 

Mehmet Aluç


( Eyvah Gönlümde Gülümsemeleri Mi Söndürdüler! başlıklı yazı kul mehmet tarafından 25.08.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.