Bu dünya ve içindekiler kimin için ?İktidarda olan mı ,parası olan mı ,yoksa güçlü olan mı ? Bilemiyorum ama şunu düşünüyorum bu dünyadaki herşey kadınlar için sanırım.Belki erkekler kendini iktidarda yada paralı yada güçlü sanabilir ama itiraf etmeliyiz ki bizlerde kadınlar içiniz,bu dünyadaki herşey gibi.
Şimdi biraz açıklamak gerekirse,bir örnek verelim ,çok zengin ,güçlü,iktidar sahibi bir erkek düşünelim ,yalnız ,parasıyla ne satın alır ,iktidarıyla ne emredebilir,yada gücüyle ne tür baskılar yapabilir,satın alabilir herşeyi,seçimler kazanabilir,savaşlarda kazanabilir ama sonunda hep ne ister ,iyi düşünürsek sorunun cevabının kadın olduğunu görürüz,bütün bu mücadeleler savaşlar ,harcamalarve bütün bunların çıkış noktası kadındır.
Biraz daha sade anlaşılır şekilde anlatmaya çalışırsak,bir erkek çalışır para kazanır ,ev alır araba alır ,içini doldurur ,yer içer ,gezer ,çapkınlık yapar (yine hatun peşindedir)ve bir gün gelir ki ,yanında onunla olmasını istediği bir kadın arar,ve hep bunun için hep çabalar.
Mutluluk kadındamıdır acaba yoksa kadın mı mutluluğun içindedir bu da bir metamorfoz ama ne kadar kadınlar eşitlik yok desede ,eşitlik onların lehine bozulmuştur bence ,kadın bile kadınlar içindir,birbirleri için giyinir,ve yarışırlar.
Kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın bu dünya kadınlar için yaratılmış bence ,bu yazı biraz daha derinleşecek ama belki devamında ve başka birgün ,selamlar.


( Kimin İçin başlıklı yazı dÖNENCe tarafından 5/12/2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu