Bir dergide okumuştum ,Albert Einstein hep aynı takım elbiseyi giyermiş,yani aynı takım elbiseden 10 tane varmış ve her sabah ne giyeceğim diye düşünüp zaman kaybetmektense,hemen aynı elbiseyi giyer ve işine gidermiş.Tamam belki üstad zaman kaybı açısından haklı olabilir,ama tek tip yaşam ne kadar faydalıdır bu hayata ,insanlara ve toplumlara.
Bence farklılıklar ,hayata hayat katar,insana yaşama sevinci verir,toplumları kalkındırır.Nasıl mı ?Basit bir düşünceyle, farklı düşünceler farklı sonuçlar doğurur ve bizi daha iyiye götürür.Düşünün ki ülkeler tek tip düşünceyle yönetilse ,başka bir düşünceye katlanılamayan bir yönetimde ne sonuç çıkar ?
Herzaman sorun çıkar sanırım .Örneği dahada basite indirgersek ,her gün aynı yemeği yersek ,hergün aynı elbiseyi giyersek,hergün aynı insanlarla muhabbet edersek , bir gurme yada modelist yada bir düşünce insanı olabilirmiyiz?Belki oluruz ama ,sonuçta TEKTİP olur .
Daha toplumsal bir örnek verirsek ,bütün insanlar tek bir ırk olsaydı ,yada daha ileri gideyim ,ya tek cins insan olsaydı ,düşünün sonuçları.
Farklılıklara izin verelim ,hayatta ve düşüncelerde ,farklılıklarıyla yargılamayalım toplumları ,insanları yada düşünceleri,onlarla mutlu olmayı ,güçlü olmayı ve saygı duymayı öğrenelim.
Dua edelimde birgün herkes tek bir takım taraftarı olmasın ,rakip olmazsa saygı kalmaz ,medeniyettte çok gerilerde kalır .
Tüm farklılıklara saygılar......
( Fark Var ,evet Olmalı,bravo başlıklı yazı dÖNENCe tarafından 5/14/2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu