Kimi memleketi yönetir,kimi kahvede oturur,kimi uçak tasarlar ,kimi tarlayı sürer ,kimi çocuk doğurur ,kimi büyütür onları ve kimide değersizdir kimilerine göre ,kimide tanrıdır kimileri için..
Ama biraz daha yakınlaşıp baktığımızda onlara ,hepsinde ayrı bir dünya görürüz,ayrı hayatlarıda bu dünyalarının parçası ,hepsinde ayrı bir eğitim ,ayrı bir inanç ,ayrı beklentiler ,hüzünlerle mutluluklarla süslü.Bütün bunlar bir tecrübe yumağıdır ,yaşadıkça devleşen ,bu tecrübeler şekillendirir ayrı dünyalarımızı ,ve o dünyalarda yaşarız hepimiz,ilk bakışta aynı dünyada sansak ta kendimizi.
Zamanla anlarız ki ne kadar acıymış ,doğup büyüyüp öldüğümüz dünyaların farklı olması ,ne kadar da aptal yerine koymuş bizleri bu dünyalar ,tamda çok akıllıyız diye düşünürken. Belkide haddimizi bilmemişizdir,yada gerekli önemi vermemişizdir dünyalarımıza ,ve onlarda bizlerle alay etmiş,acısını çıkarırcasına hatalarımızın .
Kendi dünyamıza yoksa bile başkalrının dünyalarına saygımız olmalı galiba,belki o zaman laycı bir tavırla arkamızdan bakan dünyalarımız bizi affeder ,daha anlamalı bir hayat sunar bize ,anlamlı aşklar ,anlamlı mutluluklar hatta anlamı olan acılar....
SONSUZ SAYGILAR TÜM DÜNYALARA ..........
( Farklı Dünyalar başlıklı yazı dÖNENCe tarafından 13.05.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.