Bu şiir yada yazı yazmak ,ev kadınlarının hergün ne yemek yapsam sendromuna benziyor.Hemen her konuda yazılmış şiirler yada yazılar.İnsan ne yazacağını şaşırıyor,akşama kadar ilham gelsesde ,varsa öyle birşey tabiki ,bişeyler yazsam diyor insan .Ama sonuçta pek fazla bakir konu kalmamış galiba.Belki deinsan olarak cüzi yaratıcılık yeteneğimiz burada ön plana çıkıyor.Ya çok farklı konularda birşeyler yazıyoruz yada aynı konuları çok farklı işliyoruz.Yani ister istemez yorum meselesi oluyor.Konu bulma özürlüyüz diyemiyoruz da şöyle bir kasılıp ,çok farklı yorumladım canım diyoruz.Kızmayın.Özellikle şiirlerde konu dönüyor dolaşıyor,patates kızartmasına dönüyor.Ev kadınları nasıl sıkıştımı patates kızartıyor ,işte bizde hep aşkı anlatıyoruz genellikle şiirlrimizde.Tabi ki kelimeleri kullanmada yani edebi dilin kullanımı yoruma göre çok farklı hissetiriyor insana aşkı ama sonuç olarak patates kızartması patates kızartmasıdır.
 
          Çokta fazla canınızı sıkmayayım.Sadece kafamın içinde beni kemirip bitiren bu konu bulamama acizliğini itiraf ediyorum.Delikanlıyım ya.
 
         Demek ki insanlarda düşünce derinliği böyle birşey,yada tecrübeyi sözlere çevirmek edebi dili ustaca kullanarak yansıtabilmek ,yani hergün ,çoğunlukla diyelim  patates kızartmamak ,çapla ilgili.
 
         Yoksa sevgimizi katamadığımızdan mı ,katmayı bilmediğimizden mi,şiirlerimize ,patates kızartmamıza ,sonuçlar pek iyi olmuyor .Hep aynı tatlar ,hep aynı dillerde.Nadiren tuzunu dengeliyebilen yada çeşnisini değiştiren bulunuyor.
 
         Birazcık daha düşünmek mi lazım ne patates kızartırken yada patates kızartmak yerine bazen taklitlerinden sakınınız sloganını hatırlamak mı lazım ne?
 
         Bu yazımı okuyan ev hanımlarına  inşallah kendimi anlatabilmişimdir,istermisin twitterdan kınama mesajları filan bir patlama yapsın .Herneyse, hep patates kızartması hep patates kızartması ,nereye kadar ,hele bir de içine sevgi katılmamışsa..........
 
 
 
Selamlar ve saygılar .
 
Kenan KORKMAZ (Dönence )
 
 
( Patates Kızartması başlıklı yazı dÖNENCe tarafından 5/22/2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu