1999 Bosna savaşında ,sırplar bosna tarafındaki bir okula gelir ve orada yaşayan okul müdürüne ertesi gün sabaha kadar müddet verip okulu boşaltmalarını isterler.Okul müdürünün büyükbabası ve babsıda bu okulda müdürlük yapmış ve burada vefat etmis hatta definleride okulun yanındadır.O kul müdürü itiraz ederek sırpları kovar fakat sırplar sabah tekrar geleceklerini söyleyerek giderler.Gece ailesine ve öğrencilerine ,göç etmelerini emreden müdür ,çocuklarının tüm itirazlarına rağmen tek başına okulda kalır ve sabaha kadar okulun kapının önünde sırpları bekler.
Sabah olup sırplar okula geldiklerinde ,kapıda sadece müdür vardır ve tek başına onlara kafa tutar ve okulda ölümü pahasına ayrılmayacağını söyler.Bunun üzerine sırplar ateş açarak müdürü şehit eder.Müdürün cansız vücudu yere düşer fakat garip bir şey olur.Hiç kimse müdürün naaşı okul kapının önündeyken okula giremez.Ta ki gece öğrencileri gelip naaşı yıkayıp defnedene kadar.Allah rahmet eylesin.
Bugün müdür hala orada okulun yanında atalarının yanında al renkli şehit örtüsünün altında orada yatmaktadır.Birgün yolunuz düşerde oraları ziyaret ederseniz,göreceksiniz ki okul müdürü halen konuşulu ve sanki canlıymış gibi herkes tarafında saygıyla anılır.

Bu yaşanmışlığı niye anlattım.Kimimiz bu dünyada ne uğruna yaşadığımızı bile bilmeyiz.Tüm değerlerimizi yitirmişiz.Allah ,kitap ,vatan ,millet ,aile,kardeşlik ,saygı sevgi ve sayamadığım bütün değerlerimizi yitirmişiz veya birileri bunları bize unutturmuşuz.Düşünün bu toplum aşklarını bile yaşayamaz olmuş bırakın diğerlerini.
Ogün müdürün oradan gidenler halen dünyanın bir yerlerinde yaşıyorlar beden olarak ama kimse onları hatırlamaz bile ama müdür hala hayatta hemde ne hayatta.
Değerlerine sahip çıkanlar ,dünyayı sadece bir para kazanma yeri yada gelecek kaygısı yeri olarak görmeyi düşünenlere göre sonsuza dek yaşarlar diye düşünüyorum.
Yanlışsam siz doğrusunu yazın.Artık üç kuruşun peşinden koşma sevdamızdan uyanıp ,gerçek sevdaları anlamaya çalışalım ,tıpkı atalarımız ve yakın geçmişimiz gibi.
Unutmayalım bize ölüm emredilmiş ve bu vatan öyle kazanılmış.Bu gururla yaşamalıyız.
Ve yine büyüklerimizin söylediği gibi 'EHL-İ DÜNYA ,EHL-İ UKBA ,BANA RABBİM YETER'.Tüm değerler bunun ardında saklı ve onlar bizde fazlasıyla var idi.Malesef İDİ.

Değerlerimize sahip çıkalım ve sonsuza kadar yaşayalım ,Saygıya değelim.


SAYGILAR

Kenan KORKMAZ
( Değerlerimiz başlıklı yazı dÖNENCe tarafından 5/28/2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu