1 Dünyaya Kaç Defa Gelinir ?
B.







Kahvehaneler toplumun sigortasıdır demişler .. Karı dırdırından kaçanlar , işsizler , emekliler , evinde ısınamayanlar , gırgır ve şamatayı seven aylaklar için eşsiz bir sığınaktır kahvehaneler ..
Kendi kendime kahvehane edebiyatı yaparken ne göreyim ; ayaklarım beni Karakaş’ın kahvehanesine getirmemiş mi ?
Alışkanlıklar iyi veya kötü olsun insan iradesine ipotek koyuyor kardeşim .. Böyle mırıldanarak kapının önündeki masalardan birine yanaşıp oturmuştum ki kulağımın dibinde bir nefes :
- “ Gönül ne kahve ister ne kahvehane ..”
“ Gönül muhabbet ister , kahve bahane ..”
Baktım bizim Recep bir şair edasıyla beyitler döktürüyor ..Bir haftalık sakal , zayıf , uzun boylu ve güleç yüzüyle hayata boş veren biri Recep .. Beni gördü mü sakız gibi yapışır ,bırakmaz .
- Müftü Abi , hoş geldin .. Sen olmayınca tadı yok çayın ,kahvenin ..
- Bırak Recep palavrayı , madem öyle , söyleyeyim çayları da tadı gelsin ..
- Abi , bu memleketin falına senden iyi bakan yok .. Sen muazzam adammışsın !
- Recep , ben muazzam adam değilim ama yalan da olsa hoşuma gidiyor övülmek .. Devam et !
- Abi , biraz önce radyodaki programcı dedi ki “ Öldükten sonra yeniden doğacağınıza inanıyor musunuz ? Cevaplarınızı …. Telefona bekliyoruz . “
- Be kardeşim , bunların başka işi kalmamış mı , peki sonra ?
- Sonra bir delikanlı telefon açtı “ Alo ,alo , diyor . Seni duyamıyorum ..Efendim , haaa, seni anlayamıyorum “ Bu defa radyocu diyor ki “ Yeniden doğuşa inanıyor musun ? “ “ Ha ,evet , diyor telefonun ucundaki ses..Sesiniz zayıf geliyor ama yeniden doğmak iyidir “ Radyocu kızıyor “ Biz de seni anlamıyoruz ..Şimdi çalacağımız parçayı kimler için çalalım ? “ Yaa işte böyle Müftü Abi ! İnsanlar kaç defa doğarlar be Abi ?
- Bunu din alimi Yaşar Nuri’ye sor Recep ! İnsanların tekrar tekrar doğacağını söyleyen alim o ! Böyle sapık inançlarla ilgi çekmeye çalışanlar da medyacılar .. Reenkarnasyon denilen iddianın dünyaya birkaç defa gelerek oluştuğunu söyleyen bu allame kişi , entellerimiz arasında çok seviliyor .. Yaaa !
- Ya işte böyle Recep ! İki laf ettin , kafamı allak pullak ettin .
- Karakaş , tazele bizim çayları … İçtiğimden bir şey anlamadım … Ben bu dünyaya bir defa gelmekten de mutluyum arkadaş !
( Dünyaya Kaç Defa Gelinir ? başlıklı yazı A.Müfit KUTLU tarafından 18.05.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.