Baktım ki kahvenin önündeki badem ağacı tomurcuklanmış .. Kasabın kedisi Mestan yine kapının dibinde mevzilenmiş.. İçerideki kuytu köşede dünyayı unutmuş okeyciler ve gazetelere dalmış birkaç ihtiyarın dışında kimse yok Karakaş’ın kahvesinde ..
Biraz önce çiseleyen bahar yağmurunun toprakta oluşturduğu o mis kokuyu benden başka fark eden yok .. Böyle güzel bir havada kahvede mi oturulur derken Recep’e yakalandım .
- Dur abi ! Kaçma .. Bir haftadır kafam karmakarışık .. Bu yeniden doğma nasıl oluyor ?
- Recep , dellendirme beni ! Geçen hafta o konuya nokta koymuştum ya .. Git Yaşar Nuri’ye sor .
- Abi , ben Yaşar Nuri’ye nasıl sorayım ? Nereden bulayım onu . Farzet ki buldum ; sert adam ,yanına sokmaz , bağırır ; git kitaplarımı al , oku , der .. Sen söyle be abi ; insanlar yeniden doğacaklar mı ?
- Doğacaklar Recep , doğacaklar ama bu dünyada değil öbür dünyada .. Herkes 33 yaşında sağlam ve yakışıklı olarak yeniden canlanacak ..
- Eee sonra ?
- Sonrası , herkes bu dünyadaki yaşamının hesabını verecek …
- Müftü Abi , ne hesabı bu ? İşimiz hep hesap vermekle mi geçecek ? Karıya hesap ver , devlete hesap ver ..
- Bu dünya bir sınav yeri Recep .. Bir daha bu dünyaya gelmeye hiç niyetim yok .. Yeniden doğduğunu düşün ; okulları , dershaneleri bir yarış atı disipliniyle yeniden bitireceksin .. Üniversite sınavını kazanıp istenilen bir yeri tutturmak için yeniden anan ağlayacak .. Komşu kızı Hülya için aşk şiirleri yazıp , geceleri yıldızlara bakıp ağlayacaksın … Okul bitince bu defa devlet yakalayıp askerlik yaptıracak .. Tam “ Emredersin Komutanım ! “ cümlesine alışmışken bu defa kapı kapı iş arayıp “ Ne iş olursa yaparım abicim “ diyeceksin .. Paran olmazsa karın olmayacak .. Karın olup da paran olmazsa itibarın kalmayacak .. Off be Recep !
- Bu güzel bahar akşamı çıldırtma beni ..
- Bu dünyaya bir daha gelmek istemem , hadi eyvallah !
( Dünyaya Bir Daha Gelmek İstemem başlıklı yazı A.Müfit KUTLU tarafından 21.05.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.