1 Eleştiri İyidir..
 Bazı yazarlarda ne kadar saklasalarda edebi bir kin hissediliyor.." Veni vidi vici " Ruh hali ile bir giriş yapıyorlar , kendilerince ortalığı biribirine katıyorlar..Sonra ne oluyor belli değil İzmir marşı ile gidiyorlar..
 
Yahu arkadaş az bekleyin daha karpuz kesecektik.." O malum şehire bir girişimiz vardı , birde çıkışımız vardı ayol " , haleti ruhiyesi ile , dargın ve küskün ortamı terk ediyorlar..Çevreyi bir küçümser haller..
 
Efendim en iyisini ben bilirim tavırları , sizden öğreneceğim bir şey yok , ben size öğretirim babalanmaları.. Herkes bir değer , kimse küçümsenemez , herkesin hem öğrenmeye hemde kendi birikimini paylaşmaya hakkı var..Bunu bazen yorumlardaki eleştirilerde ve tartışmalarda okuyoruz..Ama el insaf yahu , burda benim bilgi dağarcığıma uymayan bir şey var denildiği zaman da bir alınganlık , bir tafra .. Bu kadar kasmanın bir anlamı yok ki ..
 
" Herkes eleştililmeli , eleştiri iyi bir şeydir insanı geliştirir " Diyenlere bir bakın , kendileri eleştirildiği zaman nedense paçaları tutuşuveriyor..Ben şöyle yazarım , böyle edebiyatçıyım diyenler , çok fazla tahammülsüz kişiler..
 
Evvela sabırlı olmaları gerekir..Ortamı iyi okumaları ve ayak uydurmaları gerekir.. Daha önce nereden mezun olmuş olursan ol , hangi etiketi taşıyorsan taşı , bu platformda bulunuyorsan eğer, emin ol hala öğreneceğin bir şeyler var. Yöneticilrere ve editörlere de tavsiyem , sizler de bu katagori içerisinde hissedin kendinizi . Çok yukarıdan bakmayın , ama bir mesafe olduğunu, sorumluluk taşıdığınızı uygun bir dille anlatın..
 
İlk hareketiniz kişinin üyeliğini dondurmak olmamalı, bence bunu bir yazı ile oya sunmalısınız . Bu bir nevi söz konusu kişi için, bir referandum niteliğinde olmalı . Genel çoğunluğun bir rahatsızlığı varsa da o zaman gereken yapılmalı..


Selamlarımla..

ZEKİ AKYÜZ
( Eleştiri İyidir.. başlıklı yazı Eleskowich tarafından 25.05.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.