1 4 Artı 4 Artı 4 Meselesi...
4+4+4 Ne menem meseleymiş öyle...Meclis biribirine girdi be...Ama muhalefet vekillerine hak verdim...Çünkü bu mesele oldukça hassas bir mesele ve aceleye getirilemez...Çocuklarımız , yani ülkemizin geleceği söz konusu..Bu toprakların kaderi onları nasıl eğittiğimizle yakından ilgili...Bilimde teknolojide ileri gitmemiz , muhassır medeniyetler seviyesine çıkmamız ve güzel ahlaklı bir toplum oluşturmamızın yegane şartı iyi eğitimden geçer .. Peki bu eğitimin ana karakteri ne olmalı ?

Yeni yetişen nesil ilk önce insanlığın bu güne kadar geçirdiği tüm süreçleri ve biriktirdiği bilgileri mi öğrenmeli yoksa dini veya mesleki literatürü mü ?
Elbette din hayatımızın en önemli olgusu...Ancak örneğin Kuran -ı Kerimi anlamak için belli bir olgunluğa ve akıl yeteneğine sahip olmak gerekir..Bence mevcut sistemde verilen dini bilgi genç nesil için yaşları itibarı ile yeterlidir..Daha ağırlaştılılmışı ve teknik anlamdaki dini bilgi daha büyük yaştaki kişiler için uygundur..Örneğin bir ebeveyn 10 yaşını yeni bitirmiş bir çocuğun henüz daha dini bilgiyi tüm detayları ile almaya uygun olmadığını bilebilmelidir..Çünkü onlar henüz daha çocuk...Keza aynı şey mesleki eğitim için de geçerlidir..10-11 yaşında bir çocuğun mesleki eğitim veren bir eğitim kurumunda mesela torna tesviye atölyesinde eğe sallamasına benim gönlüm razı değil arkadaş...Bırakalım onlar önce bir çocukluklarını doya doya yaşasınlar..Oyunlar oynasınlar , birlikte gülüp eğlensinler , yaşıtları ile hoş ve eğlenceli vakit geçirsinler..Bu arada elbetteki pozitif bilimleri , insan haklarına saygı duymayı , memleket sevgisini , aile ve arkadaşlığın önemini öğrensinler , bu meseleleri özümseyip içselleştirsinler..Sonra lise çağlarına geldiklerinde artık teknik dini bilgiyi ve mesleki bilgiyi almaya hazır hale gelsinler..

Benim düşüncem ; Elbette zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılmalıdır , ancak 8+4 olarak uygulanması herkes için en hayırlısıdır ....

Okuyan herkese selamlarımla...

ZEKİ AKYÜZ
( 4 Artı 4 Artı 4 Meselesi... başlıklı yazı Eleskowich tarafından 12.03.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.