1 Yaradılış Sırları
Yaradılış sırları ile ilgili düşüncelerim...

Anne karnında yaradılış değerli yazar fuattürker in de yazısında belirttiği gibi hem hayran olunacak kadar güzel ve detaylı hemde çokça düşündürecek kadar gizemli bir safhadır..

Biliyoruz ki uzayda , uzaymekiği içerisindeki labratuar şartlarında hem fiili işlemlerle hemde değişik deneylerle dölleme işlemi denenmiş fakat başarılı olunamamıştır..

Benim kannatim bu işlemin tamamının yerçekimi şartları ile bir ilgisi bulunması yönünde...Birinci aşama da spermin yumurtayı bulması için gerekli olan yerçekimi ,  diğer aşamalarda da örneğin organları oluşturmakta da  işlemekte olabilir..

Şüphesiz ki Cenab-ı Allah ın en büyük ayetlerinden biridir yerçekimi yasası...Bilinen şekli ile uzayda büyük cisim küçük cismi çeker prensibi olarak açıklanır..

Düşüncem her organı oluşturması gereken hücrelerin belkide bizlerin ölçmeyi henüz başaramadığımız kadar küçük boyutlarda biri birinden farklı bir ağırlığı olması...Bu şekilde yerçekimi yasasına uygun bir biçimde hücreler embiryo içerisinde ilgili organları oluşturmak üzere tam da bulunması gereken yerlere yerleşmekteler...

Peki bazı hücreler örneğin el ve ayak parmaklarını oluşturmak üzere programlanmış olanlar başlangıçta perdeli bir yapıda iken nasıl oluyorda aradaki perdeyi yok edecek şekilde bir pozisyon alıyor..Biliniyor ki bu perdeyi oluşturan hücreler bir süre sonra ölüyor Sanki yaratıcının sanaatı bir heykel traş gibi çalışıyor ve fazlalık bölümleri yontarak asıl şekli veriyor..Elbetteki bunun da mantıklı bir izahatı ve yüce yaratıcının yaratma ile ilgili izlediği bir yöntemi vardır...

Yaradılışı mantık ile anlamaya çalışma çabalarımız anne karnında oluşabilecek anormallikleri tıbbi yöntemlerle gidermede bir araç olabilir . Elbetteki Rabbimizin sırası geldiğinde bizlere bahşedeceği ilim sayesinde...

ZEKİ AKYÜZ
( Yaradılış Sırları başlıklı yazı Eleskowich tarafından 12.11.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.