1 Emredersiniz

    Cenab-ı Allah'a yalvarırken insanlar neden emir kipi kullanır ki ?..İtiraf edeyim zaman zaman bende bu tonda dualar etmiştim..Sonra bir gün üzerinde düşünme fırsatı buldum . Detaylı düşününce aslında art niyetli olmayan bu davranışımızın bir miktar garip olduğuna karar verdim...

İşte bir iki örnek :

-Allahım bana sağlık sıhhat ver !  

Sırtını aç öksür bakayım ...

-Allahım bana zenginlik para pul nasib et !

Tabi hemen bir hesap numarası ver canım..

-Allahım şu işimde bana kolaylık göster !

Dur daha iyisi sen çekil ben yapayım sen yorulma..

Yüce rabbimize yalvarırken " Lütfen "  kelimesini kullanmak daha şık olmazmıydı acaba..

Örnek :

-Allahım lütfen bana sağlık sıhhat nasib et !


-Allahım lütfen bana ferahlık ver !

Yahu ne gerek var binlerce senelik dua şemasını değiştirmek anlamlı mı ? Diye soranlara cevabım..Biz insanlar bile bizden bir şey rica edilecekken , bir şey istenilecekken lütfen kelimesinin kullanılmasını bekleriz...Sizce rabbimizde bu nezaketi bizden beklemezmi..?

Doğrusu Rabbimize dua ederken , bir şey dilerken onun kainatın yaratıcısı olduğunu unutmadan gerekli saygı ve hürmeti göstererek hitab etmeliyiz..İsteklerimizi belirtirken lütfen kelimesini kullanmaktan çekinmemeliyiz..


Şahsi görüşümdür , yinede dileyen dilediği gibi dua eder ve kimin duasını kabul edeceğini yine Cenab-ı Allah bilir...


Selamlarımla...

( Emredersiniz başlıklı yazı Eleskowich tarafından 28.09.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.