Geçirdiğimiz boş vakitlerin hesabını nasıl vereceğiz. İbadetlerimizi yavaş yavaş askıya alır olduk. Özellikle namaz ibadeti gevşedi ve beş vaktin kimisini kılmaz ve bunun yanında kıldığımız namazlarda ise gaflet içerisinde bulduk kendimizi.

“Amaaan ne önemi var, gençliğimizi yaşayalım ihtiyarlayınca kılarız.”

Uygun olmayan kıyafetler giymeye başladık. Zaman ilerledikçe geleneklerimize, örf ve ananelerimize uygun kıyafetlerimizden uzaklaştık. Elin gâvuruna özendik durduk yıllarca. Niye? Çağdaşlaşacakmışız da ondan.

Onlar bizden ilmimizi aldı, biz onlardan ahlak(sızlık)larını aldık.

“Amaaan şu zamanda bu kıyafetler mi giyinir.”

 

Emir ne idi biz neye dönüştürdük. Başörtülerimizi omuzlarımızın üstünden örtmemiz emir buyruldu. “…Başörtülerini yakalarının üstüne koysunlar…” Nur Suresi 31 ayeti kerimesinde ayan beyan nasıl örtünmemiz gerektiği belli iken bizler ayan beyan sokaklarda dolaşır olduk.

Artık tesettür mü yoksa moda şekli mi belli değil. Modeller, desenler, markalar renkler vs. Allah için mi örtünüyoruz yoksa ilgi çekmek için mi örtünüyoruz!

“Amaaan başımı örtüyorum ya yeterli değil mi?”

Ne yediğimize ne içtiğimize dikkat etmez olduk. Çocuklarımızla beraber iftar sofralarında alkol içeren gazlı içecekler içerek orucumuzu açar olduk. Cipslerle karnımızı doyurduk. Helal mi haram mı önemsemedik.

“Amaaan ne olacak, ye gitsin.”

 

Üretmiyor tüketiyoruz. Harcamakla meşgulüz. Kaliteliyi giyinmek ebetteki hakkımız peki neden kaliteliyi biz üretmiyoruz?

Katil İsrail mallarını zevkle giyer olduk.

“Amaaan ne olacak, benim bir ürün almamla İsrail zengin mi olacak”

Amaaan ne olacak dedik durduk işte olan oldu.
( Amaan Ne Olacak Sanki başlıklı yazı onur-alp-dem tarafından 8/1/2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.