1 “güneşe Akan Nehir” Yayınlandı

Şair - Yazar Durdu Şahin, Osman Arslan ve Muhterem Şahin tarafından hazırlanan güldeste

“GÜNEŞE AKAN NEHİR” YAYINLANDI

Osmancık 1. Kızılırmak Şiir Şöleni anısına hazırlanan  “Güneşe Akan Nehir” isli şiir güldestesi yayınlandı.

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı’nın desteği ile yayınlanan “Güneşe Akan Nehir” isimli şiir güldestesinde Bahaettin Karakoç, Bestami Yazgan, Vahap Akbaş, Ahmet Efe, Mustafa Özçelik, Yusuf Dursun, Lütfü Şehsuvaroğlu, Mehmet Aycı, Cevat Akkanat, Kenan Yaşar, Osman Arslan, Muhterem Şahin, Ahmet Doğru, Yasin ve Durdu Şahin gibi Türkiye çapında tanınan şair ve yazarların birer fotoğrafları ve biyografileri ile ikişer adet şiirleri bulunmaktadır.

 Ankatek yayınları arasında Ankara’da yayınlanan “Güneşe Akan Nehir”  şiir güldestesi “ Bu eser Osmancık Belediyesi ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi tarafından düzenlenen Osmancık 1. Kızılırmak Şiir şöleni anısına bir güldeste olarak hazırlanmıştır” sözleriyle başlamakta olup toplam on beş şairin biyografi, fotoğraf ve ikişer şiirlerini ihtiva eylemektedir.

80 sayfadan ibaret kitaba yazdığı önsözde, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, “ Şiir söz harcının şanlı buyruğudur. Şair bir kelime avcısıdır…

Güneşe Akan Nehir; sevginin dostluğun, dayanışmanın, birlik ve beraberliğimizin şiir ikliminde kurduğumuz gönül köprüsüne naçizane bir hatıra olması temennisidir.” demektedir.

Ünlü şair ve söz üstadı Bahaettin Karakoç’un biyografisi ve şiirleriyle başlayan Güneşe Akan Nehir isimli bu güzel güldeste, Şair – Yazar Durdu Şahin”in biyografisi ve iki şiiriyle sona ermektedir.

1000 adet yayınlanan kitap, Osmancık Belediye Başkanlığının kültüre, sanata, şiire ve şaire ilgisini göstermesi bakımından ilgi ile karşılanmıştır.

( “güneşe Akan Nehir” Yayınlandı başlıklı yazı Durdu ŞAHİN tarafından 13.06.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.