.

Birçok insan göremediği şeye inanamaz, varlığından kuşku duyar. İnsanları gaflete düşüren sebeplerden biri de, insanların Allah’ı göremiyor olmalarıdır. Tarih boyunca Allah’ın varlığını öncelikle kendilerine kanıtlamak için, insanlar türlü yollar aramışlardır. Allah’a ibadet etmek amacıyla görünür putlar edinmeleri de, insanların bu düşüncelerine örnektir.

Fransız düşünür René Descartes de, insan ruhunun bedenle maddesel bağlantısını aramış, sonunda bu bağlantının, pineal bez (epifiz) üzerinden kurulduğunu düşünmüştür. Pineal bez, onun vücutta simetrik yapıda olmayan ve merkezi yerleşimli olarak gördüğü tek organeldir ve günümüzde biyolojik saatin merkezini oluşturduğu anlaşılmıştır. Descartes, bunu ruhun evi/sandalyesi olarak kabul eder.

Çevresindeki ışınımın sadece % 1 ini görebilen insanın, Allah’a imana çağrıldığında "ben görmediğime inanmam" demesi ise hayret vericidir.

Her nerede olursak olalım, Allah kesinlikle bizimle birliktedir. İnsan bu gerçeği ne yaparsa yapsın değiştiremez. Allah kâinattaki her şeyi, her olayı en ince detayına kadar görür ve bilir. “Gözler O’nu idrak edemez; O ise bütün gözleri idrak eder. O, Latif olandır, haberdar olandır. (Enam Suresi, 103) 

Rabbimiz insanların içlerinden geçeni hatta gizlinin gizlisini en iyi bilendir. O’nun görüp bilmediği, haberdar olmadığı hiçbir şey yoktur:

Senin içinde olduğun herhangi bir durum, onun hakkında Kur’an’dan okuduğun herhangi bir şey ve sizin işlediğiniz herhangi bir iş yoktur ki, ona (iyice) daldığınızda, Biz sizin üzerinizde şahidler durmuş olmayalım. Yerde ve gökte zerre ağırlığınca hiçbir şey Rabbinden uzakta (saklı) kalmaz. Bunun daha küçüğü de, daha büyüğü de yoktur ki, apaçık bir kitapta (kayıtlı) olmasın. (Yunus Suresi, 61) 

Gerçeklerin şuurunda olan insan ise “Günahın açıkta olanını da, gizlisini de terkedin. Çünkü günahı kazananlar, yüklenegeldikleri nedeniyle karşılık göreceklerdir. (En’am Suresi,120) ayetindeki buyruğa uyarak Allah’tan korkup sakınır, O’nun emir ve yasaklarına uygun yaşar, hata yapmaktan titizlikle kaçınır. Bu durum, inanan insan için oldukça büyük bir rahatlıktır. O’nu koruyan, gözeten, teslim alan bir Varlık vardır ve O güven duyulacak tek büyük varlık olan Allah’tır. 

“Allah’tan başka ilâh yok; Odur herşeyi, gizli açık bütün sesleri ve yapılan bütün duaları işiten ve varlıklara işitme kàbiliyeti veren Semî ve Gizli ve açık herşeyi bütün incelikleriyle gören ve varlıklara da görme kàbiliyeti ve basîreti ihsan eden Basîr.” (Lem’alar, syf: 518)

“Elhamdulillah” de coşsun yüreğin. Tek büyük gücün kontrolündesin. Ve O’na emanetsin…

https://twitter.com/Fuat_Turker
.
( Görmediğine İnanmamak başlıklı yazı fuatturker tarafından 26.02.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.