Dün bizi düşündüm yine

Daldım gittim geçmişe doğru

Ta ilk tanıştığımız günden berisi film şeridi gibi geçti gözümün önünden

Utanıp da bir türlü söyleyememiştin beni sevdiğini. Arkadaşına benden bahsedince

_‘’sen âşıksın oğlum konuşsana kızla’’dediğini anlattığında çok gülmüştüm biliyor musun?

O arkadaşındı yine bana senin sevgini anlatan. Dile gelemedin bir türlü. Lal olmuştun sanki.

İlk ben bakmıştım senin gözlerine.

İlk ben tutmuştum elini.

Ben söylemiştim seni delice sevdiğimi.

Senin için her şeyi göze alabileceğimi.

Hele karşıdan Salih ağabeyimin geldiğini görünce nasıl da çekmiştin elini elimden. Yüzünün kızarıklığını hala hatırlayabiliyorum. Tebessümle bakmıştım sana. Çekingenliğinin sebebini anlayamamıştım bir türlü. Yanlış insan değildin. Dürüst, gözü pek ve yakışıklıydın aynı zaman da. Ama bir türlü içindekileri söyleyemezdin. Bir kerecik sevdiğini söyleyebilseydin keşke. Dünyalar benim olacaktı inan. Ama diyemedin.

Ya sen yüreksizdin ya da ben fazla yürekliydim…

Okula giderken ilk ayrılışımız geldi gözümün önüne. Otobüs yanaştığında garaja, bir başka olmuştu suratın. Ekşimişti resmen. Çok zordu senden ayrılmak. Bir adım attım, geriye baktım. Sanki gitme diyordu gözlerin ama diyemiyordun. Her attığım adımda bir şeyler aldım senden. Geride ne kaldı bilemiyorum. Üzgün olduğun her halinden belliydi. Ben hissedebiliyordum ve bütün yükü aldım sırtıma. Bıraktım seni kendinle.
Ben ise yanımda
Seni,

Sevgini,

Özlemini

Yüreğini de aldım ve gittim. Her gün büyüttüm içimde. Dağlar kadar oldu sevgin. Muhafaza ettim. Kimselere yem etmedim. Kem gözlere inat sevdim seni. Sevmeliyim çok sevmeliyim dedim kendime. Senden daha cesaretliydim. Çekinmedim hiç kimseden. Göğsümü gere, gere tutmalıydım elini. İşte benim sevdiğim adam diyebilmeliydim herkese. Dedim de.
Her karşılaşmamızda bakardım doyasıya. Her şeyimdin sen benim. Kıyamazdım hiç.
Sen sevgini hiç dışına vuramadın. Belki içten içe sevdin beni bilmiyorum. Söylemedin bir türlü. Ben de söyleyeceğin günü bekledim. Ama o gün hiç gelmedi.

Ya sen yüreksizdin ya da ben fazla yürekliydim.

Her şeyi konuşurduk da bir sevgimizi konuşamazdık. İlk ‘‘seni istetmeye göndereceğim annemleri ‘‘dediğinde çok şaşırmıştım.’Bu bir evlilik teklifimi’ dediğimi hatırlıyorum. Sadece gözlerime bakmıştın masumca. Havalara uçmuştum sevincimden.’’EVET’’diye bağırmıştım delice. Çok seviyordum çok. Nihayet dile gelebildi dedim kendime. O günü bugün gibi düşledim biliyor musun? Yazdığın mektuplar geldi aklıma. Bir dosya kâğıdını dört-beş satırla doldururdun. Yazacak bir şey bulamıyorum derdin. İnsan sevdiğine neler, neler yazardı aslında.
Neden yazamazdın, neden konuşamazdın anlayamadım bir türlü. Hep ben konuştum senin yerine. Hep ben yazdım boyum kadar mektupları. Benim şiirlerimde adın vardı. Benim yazılarımda renk buldun. Ben yalnız başıma sevdim sanki seni. Bir türlü beceremedin beni sevmeyi. Konuşturamadın o gaddar yüreğini. Hep benim yüreğim konuştu ikimizin adına.
Sevgimi haykırdı korkusuzca.

Ya sen yüreksizdin ya da ben fazla yürekliydim.

Hala öylesin sevdiğim. Hala konuşamıyorsun. Hala sevgini izah edemiyorsun. İçinden geçiriyorsun. At üzerindeki sıkıntıları. Açıl şöyle bir. Herkes bilsin içindekileri. Konuş sevdiklerinle. Tebessüm et. Sevgiyle yaklaş etrafındakilere. Çocuklarında anlasın sevildiklerini. Sevmek bu kadar mı zor Neden hissettiremiyorsun duygularını. Boşalsın bütün duyguların. Herkese dağıt parça parça. Niye böylesin. Neden seni sevenleri sende doyasıya sevmiyorsun. Bak’’NE SEVDİĞİN BELLİ; NE DE SEVMEDİĞİN’’.Ben seni hep sevdim. Kocaman yürekle. Her şeye katlandım. Her şeye rağmen hep yanındaydım. Bütün olumsuzluklarda bile yine olumlu olacağını düşündüm. Ama sen yine içine kapanımdın.
Her zamanki gibi yine bana iş düşüyordu. Yine seni sevecek, yine ben özveride bulunacaktım.
Bu günü düşününce de yine değişen bir şey yok bir tanem. Yıllar sadece seni yıprattı.
Ve beni de. Tek suçum seni çok sevmekti. Asla pişman da olmadım. Yine seveceğim. Ben her şeye rağmen yine seninleyim. Açıkça itiraf ediyorum. BEN SENİ ÇOK SEVİYORUM.
Eminim sen de seviyorsundur. Dile getiremesen de ben öyle hissediyorum.
Yani bir tanem
Ya sen yüreksizdin ya da ben fazla yürekliydim...


( Ya Sen Yüreksizdin Ya Da Ben Fazla Yürekliydim başlıklı yazı sidika-emek tarafından 3.09.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.