YOZGAT ŞAİRLER VE YAZARLAR DERNEĞİ KONGRESİ


      Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği, yeni yönetim ve denetim kurulunu hafta sonu yaptığı 1’inci Olağan Genel Kurulla belirledi. Dernek üyesi şair ve yazarlar bu genel kurulla birlik tazeledi.

       Kongre öncesi dernek binasında üyelerine yemek ikramında bulunulmasının ardından açılış duası ile ve hayırlı olsun temennileriyle program başladı. Yemek sonrası Tarihi Hayri İnal Konağına geçildi..

     1’inci Olağan Kongre sonucu Yeni Yönetim ve Denetim Kurulu belirlendi. Ayrıca dernekte yeni görevlendirmeler yapıldı. Divan Başkanlığını Gazeteci Yazar Durali Doğanın Yaptığı Genel Kurulda bir konuşma yapan eski Geçici Başkan Gazeteci Yazar Ahmet Sargın derneğin kurucular kuruluna teşekkür ederek az bir zamanda çok faaliyet gerçekleştirdiklerini ifade etti.

      “Gayretimiz ve çabamız şehrimizin tanıtımıdır” diyen Sargın, güçlü bir yönetimle işe başladıklarını belirterek: “Derneğe üye her arkadaşımız bu derneğin yönetim kurulunda görev alabilecek kapasitededir” dedi, yeni seçilecek yönetime başarılar diledi.

      Divan Başkanı Gazeteci Şair-Yazar Durali Doğan da: “Çalışmalarından gurur duyduğumuz bir ekip iş başına getirilmiştir, başta Ahmet sargın olmak üzere seçilen tüm arkadaşlarımızı kutluyor onlara sonsuz güveniyoruz” şeklinde konuştu.

      Kongrede yeni üyelerin seçimi yapıldı: Karar oy birliği ile alındı. Kongre sonrası toplanan yönetim görev dağılımında bulunarak derneğin yöneticilerini belirlediler ve yeni görevlendirmelerle görev dağılımı yapıldı.

      Yönetim kurulu asil üyelikleri: Ahmet Sargın- Dernek Başkanı, Ruhi Bakır-Başkan Yardımcısı, Ekrem Gürer: Sekreter, Yusuf Koç: Muhasip Üye, Tarık Yılmaz:Üye.

Yönetim kurulu yedek üyeler: Fatih Başkal, Yasemin Doğru, Soner Tümgan, Harun Yozgat, Mustafa Yalçın.

       Denetim kurulu asil üyeler: Hacı Yiğid, Edip Ali Yazgan, Kadir Öğren,

Denetim kurulu yedek üyeler: Celalettin Yünel, Kelami Akdemir, Dilek Hokkaömeroğlu,

Görevlendirmeler: Tarık Yılmaz-Gazeteci- Basın Sorumlusu, Celalettin Yünel- Gazeteci: Gençlik Kolları Sorumlusu, Dilek Hokkaömeroğlu- Kadın Kolları Sorumlusu, Yasemin Doğru- Programlar Sorumlusu, Mustafa Yalçın- Projeler Sorumlusu, Fatih Başkal- Halkla İlişkiler Sorumlusu, Murat Durna- ReklamVe Yayın Sorumlusu, Soner Tümgan- Kültür Ve Sanat- Folklor Sorulusu, Kelami Akdemir- İl Temsilcileri Sorumlusu, Kadir Öğren- İlçeler Temsilcisi Sorumlusu.

   www.ilerigazetesi.com.tr

**************************************************

Yoşeyder'de Birlik Günü

Durali Doğan

15 Nisan 2013,

Durali Doğan

     YOŞAYDER' DE  BİRLİK GÜNÜ 
  
 Başkanlığını Gazeteci- Yazar Ahmet Sargın'ın yaptığı YOŞAYDER- Yozgat Şairler Yazarlar Derneği ilk genel kurul toplantısını yaparak yönetim kurulu ve diğer görevlileri belirledi.
  
      Dernek üyesi olarak Sorgun'dan Hacı Yiğid, M. Ali İlbaş ve Mustafa Köksal ile birlikte bizler de genel kurula katıldık.
 
       Öğle yemeğini YOŞAYDER'in dernek binasında yedikten sonra Tarihi Hayri İnal Konağı'na geçerek toplantıyı burada gerçekleştirdik.
        Çiçeği burnunda olan kültür derneği YOŞAYDER'in toplantısına ilgi yoğundu. Üyelerin yanında şiir dostları da oradaydı.
  
      Üye olanların hemen hemen üçte ikisi toplantıya katılmışlardı. Derneğin yeni yönetimi ve denetim kulu üyeleri belirlendi. Kongere arzu edildiği şekilde kültür adamlarına layık olarak yapıldı.
  
   YOŞAY-DER'le yoluna devam eden başta Ahmet Sargın hocam olmak üzere bir grup Yozgat sevdalısı bu dernek çatısı altında Yozgat kültürüne, edebiyatına, şiirine hizmet etmek için akit tazeledi ve yoluna devam ediyor.
 
       Ahmet Sargın hocam toplantıda yaptıkları faaliyetleri bir bir sıraladı. Geçmişte olduğu gibi gelecek günlerde de Yozgat'ın tanıtımına katkı yapmak için yola çıktıklarını, Yozgat sevdasını kendilerine şiar edindiklerini her vesileyle belirttiği gibi, bu toplantıda da bu görüşlerinin altını özellikle çizdi.
 
       Toplantıya şu değerli gönül dostları katılmışlardı:
 
       Yozgat Belediyesi Katı Atık Müdürü  Bekir Sargın, Din Hizmetleri Derneği Başkanı Selim Nemli, Yenice Bulgur'un sahibi Necati Duyar ve Talip Sargın,  yeni yönetim kurulu asıl üyeliklerine seçilen Gazeteci -Yazar Ahmet Sargın, Eğitimci Yazar Edebiyat öğretmeni ve Okul Müdür Yardımcısı Ruhi Bakır, Eğitimci-Şair-Yazar, Okul Müdürü Ekrem Gürer, Eğitimci Şair-Yazar Yusuf Koç, İleri Gazetesi Haber Müdürü Köşe Yazarı Tarık Yılmaz,  Yedek üyeliklere seçilen  Eğitimci Fatih Başkal, Gazeteci Şiir Yorumcusu Yasemin Doğru, Tiyatro Yönetmeni Soner Tümgan, Din Görevlisi Harun Yozgat ve eğitimci Danışman Mustafa Yalçın toplantıya katılanlar arasındaydı.
 
       Toplantıda dernek denetim kurulu asıl üyeliğine: Sorgun Belediyesi Yönetici - Halk Şairi Hacı Yiğid, Şair Yazar Şeker Fabrikası Yönetici Edip Ali Yazgan ve Yerköylü Halk Aşığı Kadir Öğren, denetim kurulu yedek üyeliklerine Gazeteci Yazar Celalettin Yünel, Sarıkaya Belediye Basın Müdürü Şair-Yazar Kelami Akdemir ve Şair Dilek Hokkaömeroğlu seçildi.
 
        Dernek toplantısında önemli görevlendirmeler de yapıldı:
 
       Gazeteci- Yazar Tarık Yılmaz- Basın Sorumlusu, Gazeteci Yazar Celalettin Yünel-Gençlik Kolları Sorumlusu-Şair Dilek Hokkaömeroğlu, Kadın Kolları Sorumlubu, program yapımcısı -şiri Yorumcusu Yasemin Doğru, programlar sorumlusu, eğitimci Psikolojik Danışman Mustafa Yalçın; projeler sorumlusu eğitimci, Fatih Başkal, Halkla İlişkiler sorumlusu eğitimci şair Murat Durna, Reklam ve Yayın sorumlusu Tiyatro yönetmeni gazeteci yazar Soner Tümgan, kültür Edebiyat ve Folklor sorumlusu Gazeteci Şair Yazar Kelami Akdemir, İl Temsilcileri Sorumlusu Halk Aşığı Kadir Ören, ilçeler sorumlusu olarak görevlendirilmiş oldular.
 
       Yozgat, Sorgun, Yerköy, Sarıkaya gibi il ve ilçe merkezlerinde kurulmuş olan kültür derneklerinin amacı Yozgat kültürüne, şiirine, edebiyatına, aşıklık geleneğine katkıda bulunmak ve Yozgat'ın tanıtımına karınca kararınca katkı sunmaktır. 
  
      Bu dernekler bu görevleri hakkıyla yerine getirmeye çalışıyor. Ancak, sivil toplum örgütü olan bu derneklerin daha güzel etkinlikler ve tanıtımlar yapmaları için belediyelerin,  mülki amirlerin, kurum müdürlerinin de  bu derneklere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Bu desteği gördükten sonra Yozgatlı şairler, aşıklar, ozanlar layıkıyla Yozgatımızı tanıtmaya devam edeceklerdir.
  
      YOŞAY-DER - Yozgat Şairler Yazarlar Derneği'nin yeni yönetim ve denetim kurulu üyelerine başarılar diliyorum.

 Ahmet Sargın hocamın dün olduğu gibi, bugün ve yarın dernek başkanı ve bir kültür adamı olarak nice başarılara imza atacağından emin olarak, hizmetlerini takdirle karşılıyor, başarılarının devamını diliyorum.

 Yoşayder birlik içinde yoluna devam edecektir. Bunun için duacıyız...
 ***************************************************

         (  Eğitimci- Şair- Yazar- Araştırmacı- Durali DOĞAN 'ın - Sorgun Selam Gazetesi Köşe Yazısı)


( Yozgat Şairler Yazarlar Derneği başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 4/16/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.