“Aysel git başımdan ben sana göre değilim” şair, Aysel demiş siz başka bir isim dersiniz. Ama duygular ortaktır. Bu yazı bu ortaklığa göndermedir.

Git başımdan, seni artık istemiyorum. Karanlığımla baş başayım. Aydınlığını sana bırakıyorum.

Terk et içindeki ben duygularını, imtiyaz hakkını al benden, ko beni yaban ellere, ben sana göre değilim. Medeniliğini zayi etme ben uğruna. Değmez bana bil!

Hem kabayım, taşrayım, nadanım.

Sen zarifsin, naifsin, nefissin.

Zarar gelmesin sana; zarafetine gölge düşmesin, naifliğine sert bir söz isabet etmesin, nefisliğine kem göz nazar kılmasın.

-Ben seni bırakıp gidemem! İsteme bunu benden! dedi kızcağız. Ağlıyordu. Bir köy çeşmesi gibiydi gözleri. Soğuktu, doğaldı ve temizdi. Kirpiklerinden süzülüp düşüyordu yaşlar ve akıyordu gözlerinden al yanaklarına doğru sicim sicim. Oradan bal dudaklarına oradan da ak gerdanına değiyordu yaşlar. Gözden aşağı yaş olmuştu. Yaş kesilmişti, birden taş!

-A be gülüm! A be ceylanım değmez, dedim bana! Atilla İLHAN ne de güzel ifade etmişti: “Aysel git başımdan ben sana göre değilim” Gitmen için Kaptan’ı buldum; Atilla İLHAN’I… Şahidim o, dayanağım!

-Gidemem anla sen de halimi! Gör cemalimi anla! Bak gözlerime çak vaziyetimi işte! Gidemem senden, kopamam, kovamam. Anca beraber kanca beraber! Çirkinsen ben de çirkinim. Senin çirkinliğini hiçbir güzelliğe değişmem.

-Git başımdan! Rica ediyorum, kusurlarım seni de etkiler. Yanlışlarım hayatımdaki tek doğru olan seni de götürür. Buna izin veremem. Arzuhalimi böyle bil, senden uzak durmam icap eder bugün.

“Hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim

Aysel git başımdan istemiyorum.”

-ÖLÜRÜM DE GİTMEM! dedi kız inatla ve hiddetle.

-İnat etme, git sadece. Mutluluğa git, aydınlığa, huzura… Bak işte çirkinim, git başımdan artık. Bırak peşimi, sermişim aşkın leşini ayaklarımın altına. Çirkinliğimin senin güzelliğine halel getirmesini istemiyorum. Bu yüzden uzak dur benden lütfen! Sana bulaşmasın karalığım, ömrüne dolanmasın can bağım. Ben sana göre hiç değilim, arsızım çokça, kalp hırsızıyım. Beterim daha beterini arama sakın! Uzak dur benden, sana göre değilim! Kirliyim ilkin, ruhumdan akıyor içimi kaplayan düşünceler. Bir kalıp buz gibi eriyip dökülecek kem duygular.

-Dökülsün bana ne! dedi umarsız bir şekilde kızcağız.

-Bak gitmen senin yararına benim zararımadır. Çıkarını gözet lütfen.

“Benim yağmurumda gezinemezsin üşürsün

Dağıtır gecelerim sarışınlığını

Uykularımı uyusan nasıl korkarsın,

Hiçbir dakikamı yaşayamazsın. “ Kalman için bir sebep değilim, gitmen için milyon sebebim. Hüzünlüyüm hep yağmurlarımda ıslanmanı istemiyorum. Acılıyım 24 saat, figanlarımı duymanı istemiyorum. Hem meşgulüm güzelliğinin hakkını veremiyorum seni doyasıya seyrederek. A be cancağızım gitsene! Yüzsüzlüğe vuruyorum artık beni terk etsene!

-Boşa gazel okuma! Beni hiçbir güç götüremez senden! Anlasana ya, et kemiğiz işte! Daha basit bir ifade var mı? diye dişlerini gösterdi yine kızcağız.

-Ne zorsun sen! Bu zorluğun bana tek! Aşkın bana kesiyor değil mi? Yapamam bile bile seni riske atamam. Sen dokunulmazımsın. Canımsın cana zarar gelsin istemem. Bana gelsin her ne gelecekse! Her ne olacaksa bana olsun. Son kez söylüyorum: “Aysel git başımdan ben sana göre değilim.”  Git Allah aşkına ya!

-Geç bunları. Laf u güzaf hep! Hap mı attın sahiden. Kafan uçmuş ya! Sen bana göre değilsin diğerleri hepsi on numara küçük gelir inan! Gidemem senden, ayrı kalamam, bırakamam. İnadına ölçümsün.

-        Ne diyeyim sana Allah seni ıslah etsin işte! Kuru inat beni mahvedecek.

Sana bir şey olursa kendimi affetmem bilesin. “Aysel git başımdan seni seviyorum.”  demişti ya şair işte bende sana söylüyorum: “Git-me başımdan, kal yanımda. Bu seni seviyorumun ilanıdır.”

Git….me sakın!

Artık vakit çok geç gitmen için.

Bende kalmanı istiyorum harbiden.

Ne olacaksa olsun gayri.

Kal.

-Şöyle aşka gel işte, imana! dedi kızcağız neşe ve coşkuyla, adamına sarıldı.

( Ben Sana Göre Değilim başlıklı yazı GürhanGürses tarafından 18.06.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.