Bu sabah bir şarkı dinledim ve bu bana yazımı yazmamda ilham kaynağı oldu. Şarkıda ’’Elimizde kalan merhaba ile elveda arasında olandır’’ diyordu.Evet sevgili okurlarım hayatın kısaca tanımı işte buydu.Merhaba ile elveda arasındaki yaşanan olaylar ,yaşanan hayattır.
Bu o kadar çok şeye mal edilecek iki kelime ki ; mesela bir bebeğin hayata merhaba demesiyle ,elveda demesi arasında geçen yaşamda olabilir ,bir insanın arkadaşım dediği kişiye merhaba demesi ile elveda demesi arasındaki hayatta olabilir,bir çocuğun okula merhaba demesi ile elveda demesi arasında geçen zaman, evliliğe başlamadaki zaman , birisinin kazandığı paraya merhaba demesiyle harcaması arasındaki zaman vs..buna birçok örnek verebiliriz.
İşte hayatımız ,bir merhaba ile elveda demek arasında geçen yaşam…Bu herkesin başına gelen bir şey ama en önemlisi yaşama merhaba dediğimiz zaman ki şartların ve arada geçen yaşamın rahat ,iyi şartlarda ,uzun ama en önemliside dürüst ve imanlı bizi yaradan Allahımıza şükreden bir yaşam olmasıdır.Birçoğumuz değişik hayatlar yaşıyoruz ve yaşadığımız her ne olursa olsun , yaptığımız yanlışları bile kendimizce doğru olduğunu düşündüğümüz bir hayat yaşıyoruz.Ben her zaman kendimden küçüklere ,arkadaşlarıma birisine kızdıklarında ,küstüklerinde şunu söylemişimdir.Benim yaşamdan bu yaşıma
kadar öğrendiğim tek şey herkes ,herşeyi doğru yaptığını düşündüğü için yapıyor.Kimse yanlış yapıyorum diye yapmıyor derim.Hırsızlık yapana ,cinayet işleyene,birisi ile kavga edene vs.. bir sorun bakalım .Hepside yaptığı işi savunacaktır.İşte bunun için insanların imanlı olması ve Allahı sevmesi onun kanunlarını ,bize emrettiklerini bilmesi gerekiyor.Ancak o zaman sevdiği ve kanunlarını uyguladığı yaradanımızın doğrularının doğru olduğunu ,onun yanlış dediklerinin de yanlış olduğu bilerek kendine bir yol çizer.
Ve bu yol insanları doğrulara getirecek ,hayatımızın sonunda yaradanımızın bize vaadettiği cennete getirecek yoldur.Sevgili okurlarım işte insanın yaşamında önemli olan şey merhaba ile elveda arasındaki zamanın sonunda, elinde kalanların güzel verimli en önemliside geride kalanlara bırakabileceği miras niteliğinde bir yaşam olmasıdır.Geride bıraktığınız kişiler sizin yaşadıklarınızı, göğüslerini gere gere anlatabilmeli ve ben şu kişinin evladıyım diyebilmeli.Bana ise size evlatlarınıza bırakabileceğiniz merhaba ile elveda arasında yaşadığınız gurur dolu bir hayat dilemek düşüyor.Hoş kalın, hoşçakalın....

Sakine Bahadır
( Merhaba İle Elveda Arası başlıklı yazı SakineBAHADIR tarafından 14.09.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu