Bugün karaelmas üniversitesi araştırma hastanesinde idim .Koridorda otururken gelen geçenlere öylesine bakıyordum. Sonra incelemeye başladım.Bebek ,çocuk,genç,orta yaşlı,ihtiyar her yaşta insan vardı orada..Şu anda birsürü insan burada dertleriyle uğraşırken buradakilerin mislince insanların bazıları zevk bazıları iş bazıları sıkıntı içindeler.herkesin değişik uğraşları var diye düşündüm.

Yoğun bakımdan yaşlı bir hasta sedyede getirildi acıyla inliyordu .Şöyle bir inceledim eski bir eşya gibiydi kullanma tarihi geçmiş bir şey gibi diye düşündüm.Acaba nasıl bir bebeklik geçirdi,nasıl bir delikanlılık,kimlere aşık oldu, kimleri sevdi ,kimlerden nefret etti, kimlerle kavga etti tartıştı .Neler için savaş verdi .Verdiği savaşların hangisinden mağlup yada yenilgiyle çıktı.

Acaba nerede doğdu ,nerede yaşadı,nelere ,nerelere özlem duydu.Sevdiği ile evlendimi ?,yoksa sevdiğini kalbine gömüp hiç sevmediği biri ile evlenmek zorundamı kaldı.Kaç çocuğu oldu yada hep çocuk hasreti mi yaşadı.Başkalarının çocuklarına boynu bükük bakakaldı mı ?

İnsan yaşamı, çocukken ileriye doğru baktığında çok uzun gelen, ama yaşlanıpta geriye doğru baktığında insan ömrü çok kısaymış dedirten hem uzun hem kısa bir yol çözülemeyen bir bilmece gibi. Şimdi bu yaşlı adama sorsak hayatın nasıl geçti diye.İçini çekerek

-Ah yavrum nasıl yaşadım nasıl geçti bende bilmiyorum…Bir nefes gibi geldi geçti bende anlamadım.Daha dün askere gittim ,evlendim ,baba oldum ,dede oldum ama seneler nasıl geçti anlamadım…

Şimdi fırsat verseler ve sağlığın yerinde olsaydı neler yapmak isterdin diye sorsak ,eminim o kadar çok şey sayardı ki bitip tükenmek bilmezdi ,.pişmanlıklarını sormaya kalksak kimbilir neler sıralardı.

İşte insan ömrü öyle bir labirent ki ,bu labirentte yaşamak ta bir o kadar zor.Kimi insanlar aklını güzel kullanıp bu labirenti çözüyor kimi yarıda bırakıyor,kimi de en başında pes ediyor., İnşallah bizler bu labirente benzettiğim hayatımızın her kıvrımını zekamızla ,sevecenliğimizle,hoşgörümüzle veALLAH sevgimizle başarıyla geçer ve bu sınavı verenlerden oluruz.Tüm temennim bu…Hoş kalın HOŞÇAKALIN…


SAKİNE BAHADIR


( Hayat Bir Labirent başlıklı yazı SakineBAHADIR tarafından 24.09.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu