Mesaj attı bana ‘Oku’ dedi, ‘bendeki yerini bil’ diye.

Züleyha’ya dediler: “Ay çıktı.”

Züleyha cevap verdi: “Yusuf mu baktı?”

Okudum sen niyetine… Okudum da Yusuflandım yine, sen Züleyha olursan ben Yusuf olmaz mıyım? Sen Züleyha olursan ben o parmağı kesen bıçak olmaz mıyım? Senin ol’man gerek yaşamımda, olmazsan olmaz işte!

Oysa bunlar birer hatıradır şimdi.

Kaç zaman oldu sen gideli, benden uzak duralı, benimle konuşmayalı…

Yüreğim hala yaralı…

‘Sen oku şimdi de’ diye yazdım ona.

Sen çıkınca bağa bahçeye her yer filizlenir, yeşillenir, çiçeklenir ve dillenir. Gören baharın geldiğini anlar, etrafın canlandığını temaşa eder, hazlanır gelen kokulardan, tatlanır ağza düşen meyvelerden, zevklenir göze yansıyan güzelliklerden. Sen bunlara sebep olansın. Güzelliklerin toplamısın yeryüzünde.

Şırıl şırıl akan dere ruhuna huzur katar insanın, şakıyan kuş kalbe ferahlık verir sesiyle, uçan börtü böcek yaşamı sevdirir, rengârenk bir kelebek ilahi kudretin nakkaşlığına delil olur, yanağa konan bir gamze imzası olur bu âlemde güzelliğin, resmi olur mutluluğun dudağının yanına konan bir ben, sembolü olur tebessümünün kalbine düşen adam.

Sen varken yalnızlık nedir bilmezdim. Sensizlik keskin dişlerini göstermemişti henüz. Aşkına mayalanıyordum gözlerine bakarken demimi buluyordum seni tahayyül ederken. Kalabalığın içinde tek sana kalabalıktım. Kahkahaların içinde tek sana mütebessimdim. Sana yoğunlaşmıştım, sana çoğalmıştım, sana yol almıştım, sana konsantre olmuştum, sana aşklanmıştım.

Cennet neresidir diye sorsalar yüreğini gösterirdim. Sana gelmek kutsal bir mekânı hac etmek gibiydi. Sana dönmek kutsal bir mekânı tavaf etmek gibiydi. Bu ziyaretin sonunda Aşki oluyordum.

Sen gülünce masmavi olurdu gökyüzü, renk gelirdi çiçeklere, yüzlere neşe gelirdi. Kuşlar gelirdi katar katar. Sen ağlayınca kapkara olurdu yeryüzü, hüzün gelirdi yüzlere, gözyaşı dolardı gözlere. Kuşlar göç ederdi. Gökkuşağı senden alırdı rengini; gözyaşlarının ardından kaplardı semayı bele sarılan bir kuşak gibi, renkten renge… Sen gök yüzlüydün yani beyaz aydınlık; ben yer yüzlüydüm esmer yani, karanlık… Güneş doğduğunda sen çıkmışsın sanırdım dışarı; öylesine aydınlıktı gülüşün. Güneş battığında sen içeri girmişsin sanırdım; öylesine karanlıktı yokluğun.

Cehennem nedir anlamazdım. Sen varken… Diken nedir bilmezdim. Düşman kimdir tanımazdım. Sen varken barış içindeydim, güzellik içindeydim. Aşksız olan bizden değildir diyorum. Sen varken 24 saat âşıktım.

Şimdi yokluğuna lanet ediyorum, kahrediyorum, zulmediyorum, ah ediyorum. Acılarım zirve yaptı, canım çok acıyor şimdi. Yüreğime saplanıyor yokluğunun kazığı, bu dünyada sensiz kalan benden daha beteri var mıdır, daha yazığı… Kâr etmez Karakoçan’ı, Elâzığ’ı…

Sana sorsalar beni: “Kimdir bu denli yanıp tutuşan ardından?” diye. Cevap verir misin: “Bilirim elbet sevdiğimdi bir zamanlar!” diye.

Yoksulum sensiz; bana gıda takviyesinde bulunmasınlar. Yardıma muhtaç görmesinler beni. Ben sen fakiriyim. Sen zenginliğinden geldim, açlığım değildir yıkan beni aşksızlığımdır bitiren beni. Neredesin sen?

Aşkının zekâtını versen dahi yeter bana! Sadakasını versen dahi kalbinin kabulümdür! Kapında gönül açmışlığım, dilenmişliğim acziyetimden değil sensizliğimdendir. Aşkına muhtaçlığımdandır, sana mecburluğumdandır.

Kınama beni, ayıplama!

Sen varken mutluyum dünyalar benimdir.

Sen yokken mutsuzum dünyam başıma yıkılır.

İşte hal beyanım böyle…

Haleti ruhiyem bu…

Bir mesaj attım ona: “Orada mısın?” diye.

Yanıt geldi hemen: “ Hayır sendeyim.” diye.

 

( Aşk Beyanım başlıklı yazı GürhanGürses tarafından 21.10.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu