Eğlenceli Gün
    Balıkesir'e çok güzel bir grup tiyatro gösterisi yapmaya geldiler.Elanur bu gösterinin reklamını bir yerde gördüğü için çok hoşuna gitmişti.Hemen arkadaşlarına haber verdi.Ve nihayet tiyatro Balıkesir'de sergilenmeye başladı.Hep beraber tiyatroya gittiler.
    Tiyatroda güldüler,eğlendiler,bazen de çok hüzünlendiler.O günleri çok güzel geçmişti.Tiyatro dönüşünde hep beraber Elanurların evinde toplandılar.Tiyatro üzerine koyu bir sohbet başladı..Arkadaşlarından Leyla şöyle dedi:
-Arkadaşlar,bizde kendi aramızda rol paylaşıp,ailelerimizi de çağırıp onlara bir gösteri hazırlasak nasıl olur?
Bu fikir diğer arkadaşlarının da hoşuna gitmişti.Neden olmasın? diye düşündüler.Oturup hep beraber kimin hangi rolde oynayacağına karar verdiler.Ve hep beraber oynayacakları oyuna da bir isim buldular.Oyunun ismi 'Ya Sigara Ya Ben' idi.Herkes rolüne iyice hazırlandı.Leylaların evinde bütün aileler toplandı.Leylaların evinin kocaman bir salonu vardı.Sahne için çok müsaitti.Salonun bir köşesine tiyatro sahnesini hazırladılar.Karşısına da sandalyeler koyup seyircilerin oturması için yerleri hazırladılar.Hiçbirinin ailesinin nasıl bir oyun olduğundan haberi yoktu. Hepsi acaba nasıl bir oyun diye çok merak ediyorlardı.Çünkü kimse ailesine oyunun ismini söylememişti.Elanur,babasına sigarayı bıraktırmak isteyen çocuk,Leyla anne,Suna da baba rolünde oynuyordu.Çünkü Elanur normalde de her gün babasıyla sigara konusunda tartışıyorlardı.Ama bir türlü babasını ikna edip sigarayı bıraktıramıyordu.Oyun şöyle başladı.Baba işten eve geldi.Elanur da rol icabı hastalandı.Yanında asla sigara içilmemesi ve temiz bir ortamda yaşaması gerekiyordu.Anne de üzgün,kızının başında pervane dönüyordu.Elanur annesine şöyle seslendi:
-Anneciğim,bugün babamla kesin konuşacağım.Bu böyle devam etmez,dedi.
Tam o sırada babası kapıdan içeri girdi.Babası Elanur'un yanına oturdu.Elanur babasına şöyle dedi:
-Babacığım, gerçekten beni seviyor musun?Babası da:
-Kızım sevmez olur muyum?Sen benim canımsın,dedi.Elanur:
-Babacığım,benim hasta olduğumu bile bile niye benim yanımda sigara içiyorsun?Bu böyle devam etmez babacığım.Ya sigara ya ben deyince babası çok şaşırdı.Ve hışımla cebinden sigara paketini çıkardı.Kırıp hepsini çöpe attı.Babası Elanur'un bu sözlerinden çok duygulanmıştı.Kızına bir daha sigara içmeyeceğine söz verdi.Ve oyunda böylece noktalandı.Bu oyun herkesin çok hoşuna gitmişti.O akşam çok eğlenceli vakit geçirdiler.Ve herkes evlerine dağıldı.Günlerce babasını ikna etmeye çalışan Elanur,bu oyunla babasını çok etkiledi.
   Ve babasına sigarayı bıraktırmayı başardı.

( Eğlenceli Gün başlıklı yazı ayşegül tarafından 13.01.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.