Geçtiğimiz günlerde yaşlı komşuma ziyarete gitmiştim. TV’de bir gecekondu yıkımı haberi vardı ve gecekondu sahibi yıkımı engellemek için üç katlı gecekondu(!)sunun en üst katından polisler üzerine arı kovanlarını fırlatıyordu.

İhtiyar komşum haberi izlerken “Yazık değil mi bu insanlara? Bu binalar az emekle mi yapılıyor? Neden yıkıyor devlet bunları? Baksana üç katlı bina! Az mı masraf yapmış vatandaş oraya?” deyince karşılık verme gereği hissettim.

“Rasim Amca, senin falan yerde bir arsan vardı değil mi?” .

“Var!” dedi komşum.

“Peki, şimdi senin bu arsana falan köyden birileri gelse, gecekondu yapsa buna izin verir misin?”

“Olur mu öyle şey? Benim arsama nasıl gelip gecekondu yapabilirler?”

“Peki bu gecekondu sahipleri babalarının arsasına mı yapmış gecekonduları? Bunların yapıldığı yer devlete ait hazine arazisi değil mi? Sen neden bir çuval para verip resmi tapulu arsa aldın? Sen enayi misin? O adam gidip devletin arazisini işgal edip üzerine gecekondu kondururken sen neden devlet arazisini işgal etmedin? Neden param olursa arsaya ev yaptırayım diye bekliyorsun? Bak işin kolayı var. Sat arsayı, parasıyla falan yerdeki hazine arazisine yap üç katlı bir gecekondu. Bir katında otur, ikisini kiraya ver. Yaşın yetmişi aşmış, sen hala üç kuruş para kazanayım diye muhasebecilik yapıyorsun. Ne gerek var? Gecekondudan aldığın kirayla geçinip gidersin.”

“Hocam olur mu öyle şey?”

“Neden olmasın? Bak adamlar yapmış işte!”

Birileri devletin arazisini işgal edip üç katlı gecekondu (!) yapıyor. Yine devletin bir kurumu olan belediyeler bunlara oturma izni vermemesi ve oturma izni verilmeyen binaya elektrik su bağlanmaması gerekirken nasıl oluyorsa tüm hizmetler getiriliyor, sonra da yıkım kararı alınıyor.

Bu seyirde tek doğru işlem yıkım kararıdır. Bunlara da “yazık” demek anlamsızdır. Milyonlarca namuslu vatandaş devlet arazisini işgal edip gecekondu yapmıyorsa namuslu vatandaşların bu işgalcilere acıması doğru değildir.
( Gecekondu başlıklı yazı M. Kuvancı tarafından 16.10.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu