Az önce bir haber okudum internetten ve bir yüksek tansiyon hastası olduğum için tansiyonum tavan yaptı yine.

Okuduğum bir sağlık haberiydi ve sağlık bakanının domuz gribiyle ilgili bir açıklamasıydı. Hepiniz duymuşsunuzdur bu açıklamayı, bakın ne diyor haber:

"Hastalığın şu anki seyrine göre, hiç aşı yapılmaz ve tedbir alınmazsa Türkiye’de 21 milyon kişinin hastalanacağı, 5300 kişinin hayatını kaybedebileceği... ifade edildi."

Öncelikle bir sağlık bakanının böyle bir açıklama yapmasını yadırgadım. Çünkü bu bir felaket tellalığıdır ve halkı paniğe sevk eder. Bir sağlık bakanının daha üstruplu açıklama yapması ve halkı paniğe sevk etmemesi gerekir. Tehlikenin boyutları ne kadar büyük olursa olsun bunun daha yumuşak bir anlatımı olmalıdır.

Haberi okumaya devam edince neden böyle bir açıklama yapıldığını fark ettim ve işte o zaman sinirden titremeye başladım. Şöyle devam ediyordu haber:

"Bakan A...., ekim ayında ilk partisi alınması planlanan aşıda ciddi yan etki tespit edildiği takdirde aşılamadan vazgeçilebileceğini ifade etti. Akdağ, gerekli görülürse okulların kapatılabileceğini de söyledi."

Bu ne demektir biliyor musunuz? Demek ki bu aşının daha tam olarak denemesi, uygulaması yapılmamış. Yan etkilerinin ne olduğu tesbit edilmemiş. Uluslararası sağlık örgütü bize büyük bir domuz gribi felaketinin bizde başgöstereceği uyarısında bulunmuş ve bizi tedbir almaya zorlamış. Biz de yine uluslararası bir ilaç firmasının henüz deneme aşamasını bile geçmemiş aşısından tonlarca sipariş verip ülkemiz insanını, çocuklarımızı kobay olarak kullandırmaya karar vermişiz!

"Ciddi yan etki tespit edildiği takdirde aşılamadan vazgeçilebileceği" ifadesi ne demektir? Bu iş çocuk oyuncağı mıdır? Milyonlarca çocuğu aşılayacak ve ciddi bir yan etki olup olmadığını görmek için bekleyeceksiniz öyle mi?

Sayın bakanım, dalga mı geçiyorsunuz?

Türk halkını kobay olarak uluslararası bir ilaç firmasına mı sunuyorsunuz?

Türkiye Uluslararası ilaç firmasının açık pazarı mı?

Adamlar önce bize büyük felaket geliyor diye korku salıyorlar, sonra da hiçbir garantisi olmayan, yan etkilerinin ne olduğunu bilmediğimiz aşılarını satmaya çalışıyorlar. Koca sağlık bakanı da bu yemi yutuyor öyle mi?

Yazıklar olsun!

Sayın bakanım, sizin yerinizde olsam hemen istifa ederdim!

Şundan emin olunuz. Yaptığınız ilk parti aşı uygulaması içinde benim çocuğum da olur ve ciddi değil, küçük bir yan etki görürsem çocuğumda, sizi asla affetmem! Asla affetmem!

Bunu ciddi bir uyarı olarak kabul edin. Böyle bir durumda asıl ve yan etkilerimin ne olacağını şimdiden ben de bilemiyorum; ama sizin söylemleriniz kadar sıradan olmayacağını ifade ediyorum.

( Domuz Gribi Mi? başlıklı yazı M. Kuvancı tarafından 10/10/2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.