Hayata yaşamaya gelmiş gibi değil de, öyle kenarcıktan bakıyormuş gibi; kalıcı gibi değil de, iki laf edip gidiverecekmiş gibi gamsız, sınırsız, sorumsuz cümleler var bugün aklımda.

Hadi siz de uyun bana. Gündemden, açılımdan, saçılımdan, aşı içeriklerinden, kaç gündür elimize yapışıp bitmeyen işlerden, borçlardan, selden, yağmurdan azat edelim kendimizi birkaç dakika. Yazıya kaçalım, kendimize, durdurulamayacak kadar uzağa…

Eyvallahsız kelimeler seçmeli, kanatlı cümleler kurmalı, uçmalı ve bir daha konmamalı bugün. Jilet gibi ütülü iş sabahına inat pejmürde düşüncelerde dolaşmalı, güneşin iyisinden anlayan kediler gibi gerinmeli, kendi parklarımızda, bahçelerimizde dolaşmalı. Yalnızlarımızı dökmeli, akıntıyla küreklemeli, günü mutlu etmeli bugün.

Madem hafiflemeye niyet edildi, yaz sıcağında aşık olmuşçasına kendi kendine gülümsemeli bugün. Güvercinleri ekmeklemeli, yıkanmış balkonlar gibi serinletmeli etrafı, içinden martılar geçen şarkılar söylemeli. Yorgunuz işte; düşüncelerde olsun dinlenmeli, durmalı bugün.

Sürprizleri görmeli, soyulunca kızıllaşan kan portakalına sevinmeli, yıldız fallarını okumalı, uçurtmalara gönül bağlamalı, gülümsemeli bugün.

Daraldığım anlarda etrafımdakilere bana iyi bir şey söylesenize derim bazen, şaşırır insanlar. İyi bir şey, korkup da bir bardak su içmek gibi, kalacağını düşündüğün bir sınavdan geçmek gibi, özlediğin birine sarılmak gibi, hayat gibi…

İyi bir gün diliyorum hepimize
Sevgiyle
( Hepimize başlıklı yazı gulgun-oztur tarafından 4.11.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu