1 Sen'i Sevmek..
Gülmedi bahtım yine,
Bu sevda bitti yazık,
İkimizin derdini
Anlat kanunum artık…

Şarkısı sevenin dilinde ve gönlünde sürekli çalmaya başlar.”Uzaklarda aramam çünkü sen içimdesin taht kurmuşsun kalbime en güzel yerindesin” şarkısı da buna eşlik eder. Zamansız ayrılık çanları çalmaya başladığında “Benim sevdam ölene kadar “ şarkısını mırıldamaya başlar ümitsiz dudaklar.


Aşk; gelip geçici bir anlık heves, ilgi ve hoşlantıdır. İlk başta ama bunu sevgiye dönüştürebiliyorsan ne mutlu…Diyelim ki bunu başarabildik; işte o zaman bir sürü sorun yoluna bent koymaya başlar. ”Şimdi geldi ayrılmanın zamanı da …” İşte o zaman beynini kemiren karmaşık duygular sürekli zonklar dilinde “Ayrılık ayrılık aman ayrılık.”



Derken onu ne kadar sevdiğini onun her şeye değdiğini düşünürsün ."Varlığınla yokluğunla sen harikasın” şarkıları alıverir yerini ayrılık türkülerinin.Vur patlasın çal oynasın sevdanı yaşarsın.Mutluluktan gözün hiçbir şeyi görmüyordur.”Dümtek tek” eşliğinde oynar yüreğin.Güneş sanki başka doğar. Yıldızlar bir başka parıldar. Dilek tutarsın şarkılardan, fallar tutmaya başlarsın...Dersin acaba…Her şey yolundadır ve fallar da istediğin doğrultudadır.


Ancak bir gün bir anda kabaktan araba camdan terlik, büyüsünü yitiriverir.İşte tam bu zamandagerçek aşkı, Marifetullah’ı (Allah’ı Tanıma) anlamaya başlar yorgun gönlün. Güneşin içimizi ne kadar ısıttığını,ayın bize gülümseyerek bir şeyler anlatmaya çalıştığını her şeyin Rabbi zikir ve işaret ettiğini görmeye başlarsın. Aslında nefesinde Allah’ın nefesi olduğunu er geç anlamışsındır. ”Ah” diyen dillerin “Hay” demeye başlamıştır.Ve tüm aşkların ana kaynağını bulmuşsundur.



Aşkın aldı benden beni
Bana seni gerek seni,
Ben yanarım dünü günü,
Bana seni gerek seni…
( Sen'i Sevmek.. başlıklı yazı Ayşe GÖZELEL tarafından 23.03.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.