Milletçe teknoloji hastası bir toplum olduk çıktık.
Tıpkı sonradan görmeler gibi.
Caddede, sokakda, evde, işyerinde, vapurda , takside, camide, salonda herkesin elinde bir telefon...
İki kişi yanyana gelip de  bir mesele konuşulamaz oldu. Bir garibin , bir bi-çarenin derdi sorulamaz oldu.
Bir selam , bir hayırlı günler, bir nasılsınız kelamları sanki unutuldu. Herkes kendi sanal dünyasında tek kişilik hülyalarını yaşıyor.
Camide sünnetle farz arası tesbih söylenir, salavat okunur, kelimei tevhit... çekilirdi.şimdi kametle namaz arası mesajlara bakılıyor.
Yürüyerek oturarak tıpkı meczuplar gibi kendi kendine sohbet eden ,kendi kendine gülen insanlarla dolup taştı toplum.
Gençler başlarını telefondaki sanal dünyadan kaldırıp da dünyaya gerçek gözlerle bakamaz hale geldiler. Hele hele yaşını başını almış hanımların,beylerin sokak ortasında telefona gömülerek yürümeleri var ya hiç de hoş bir manzara arzetmiyor. 
Yediden yetmişe herkesin elinde bir telefon sokaklar birbirlerinin varlığının farkına varmayan insanlarla dolu.
Hiç de güzel bir manzara oluşturmuyor..
İnsanların değerleri adeta ellerindeki telefonların değerleriyle ölçülür oldu.
Ah! Ne çok isterdim şu telefonların hegemonyasından kurtulup da tabii halimize dönmeyi.
Sahi beyim,sizin de var mıydı son model bir telefonunuz?
( Var Mı Sizde De Son Model Bir Telefon başlıklı yazı Nuri Baş tarafından 7.09.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu