KAYAN ANLAMLAR... 
VE İKTİDARLAR
20 yılda biz bile değiştik Saçlarımıza aklar düştü. Kemerin deliği 3. deliğe geldi. Ama fikrimiz neyse milletin içinden kayanlara rağmen biz hala yerimizdeyiz. Ama kayanlar, anlam kaydırmaları ile kaymaya devam ediyor.. 
Devlet, tasarrufu öğretecektir.
KUYRUK, tasarruflu davranma çabasıdır..
MAZOT ZAMMI:Akaryakıt fiyat ayarlaması, araç binenle binmeyen belli olsun çalışmasıdır
SARAY TATLISI , vezir parmağı olup rektaltuşe ile prostat taraması olmayıp, bağırsakları sarayla tanıştırmak için saray toplantılarında dağıtılan tatlıdır..
W İŞARETİ saraylıya yakınların makam aracıdır..
128;Yedek akçe tutarı olmayıp, Cumhuriyetin kuruluşunda katkısı olan Topal Osman memleketi anısına 1 adet 28 plakası anlamına gelmektedir..
ADALET SARAYI;Adaletin sarayını değil saraydaki adaletin culusu anlamına gelir
YAP İŞLET DEVRET;Devletin vergileri ile değil milletin seçkin 5 ailesi  eli ile yapılan işletme modelidir..
KUR KORUMA;Boşanmaların önüne geçmek için eşler aradımdaki kur yapma nın korunması ile eşler arası saygı ve nezaketin korunması çalışmasıdır
FAİZ ENFLASYON;Tüm kötülüklerin anası yalansa yalan söylememek için; suçu birbirinin üzerine atan itin tekinin adı faiz, diğerinin adı enflasyondur
BARAJ %7;Seçim barajı gibi gözükse de milletin yedikleri ile yiyemediklerinin bir araya getirilip eritildiği potadır..
5 SARAY;Van Bahçesaray gibi bir yer kış gelince 9 ay kadar yollar kapalı kalır. 5 Saray da tüm gönül yolları kapanmış şatafat ve lüksün gözleri kör ettiği yerdir..
DANIŞMAN ;Teklik danışmamanının keyfidir..Sen yaparsın başkaları sonuçına katlanır. Keyfine kimse karışmasın eleştirmesin diye en muhaliflerin, mahfildekileri n temsilcileri ile kafası çalışıyor gibi gözülen en yakındakilerin çalıştırıldığı kadrodur.
ÖN YARGI; Yeni bir numara ile mahkeme açılara k bilinen hakim ataması ile bilinen sonuçun olduğu yargı biçimidir..
HUKUK FAKÜLTESİ;Hukukçu zannedenlerin sayısının arttırılarak en aptalı da olsa sadakatı olanın seçme şansını yaratan,bilgili olup da münafıkla içeri girecek olanı engelleyen, okullardaki sosyal dokuyu değiştiren,(sosyal bilimleri, sosyal bilgiler din bilgiler okullarından gelen tercih eder) bilgi kirliliği ile suçu bile aklayan hukukçu görünümlü kadrolara yol açan birimlerdir..
MUHALEFET PARTİSİ;Hükümeti aklayan, biri hariç tümü hükümet olanlar içinden çıkan Türkiye gerçeği partilerdir..
SEÇMEN :Sen zannet ki sandığa giden nah sana.. Sayılmış, sandıktan çıkan sahibinin olup olmadığı belli olmayan oyun sahibi dir.. Sanal da diyebilirsin
HABERCİ :özgür basın üyesi değil köle düşüncesinin sahibi, kendisini demokrasi havarisi gösterip demokrasi haramileridir. Saltanat nimetlerinden yandaş olarak yararlanırken, muhalif oşarak da yararlanmaya devam ederler
TARIM VE HAYVANCILIK:ilk çağlardaki gibi kendiliğinden yetişen meyva sebze ürünleri ile vahşilen evcil hayvanlardan yararlanma sanatıdır..
KOMŞU ÜLKE;Türkiye ile kmoşusuysan savaşırsın. Suriye Irak Azerbeycan, Ermenistan, ukrayna
KAMU BANKASI :Hakça toplanan mevduatın hak dışı yollara refere edilmiş şahıslara, dayandığı şahsın kalınlığına göre haksızca kaynak aktarımının yapıldığı kuruluşlardır..
SOSYAL YARDIMLAŞMA:Partili alt kadronun köy ağırlıklı, muhtar yakınlıklı kesmin maaşa bağlanarak üretimden koparılmasıdır.. Karşılığı olmayan kör kuyuya atılan taş misali bütçenin deliğidir..
SURİYELİ :82. Halep ili sakinidir..
DOST:Sittir et Yanıltamdır
DÜŞMAN:Sıkı sıkıya bağlı tut. uyanık tutandır..
SEVGİ. :1 dakika önceki ;Seni seviyorum"cümlesinin dayanak noktası nefretininse çıkış noktasıdır ..
İBADET :Allahrızası için yapılan davranışların yerine ikame Edilen hukumet yanlısı davranış lardır
CAMİ :Rüzgar, gümeş ve yağmurdan korunmak için cemaat olmaya uygun inamç göstergesi yapılar ken, gösteriş ve imar uygulamalarında, kıyı koruma kanununda delik açmak için kullanılan araçtır
İMAM :Her ergin müsliman erkek tarafından yerine getirilebilir önderlik vazifesiyken, siyasi parti temslcisine dönüştürülen kişidir..
CUMA:Birlik beraberlik ve dayanışöa haleti ruhuyesnin sms mesajına döniştürülmüş şeklidir..
PAMDEMİ:Ulusşararsı biyolojik savaş ın pamdomim halidir
3.DDÜNYA SAVAŞI:Sermaye ve coğrafı sınırların yeniden şekillenmesidir
CHP;Kuvayı Milliye den gelen Chp,
 ele geçirilmiş Chp ye..
İdman Yurtları Gençlik kolları Türk ocaklı Chp den Demirtaş Sevicisi Chp ye
Her gün bir fabrika bir devrim yapan chp den devrilen chp ye
Köy enstitülerinden köylüyü yücelten chp den   köylyü küçümseyen chp ye
Türk milletinin tamamına ait sürekli politika üreten chp sindem, laiklikle kemalizm arasına sıkışmış bir mezhep elinde milletin bir parçasına sahip, politika üretemeyen statükocu chp ye
Gelindiğinde 100 Yllık dönüşm satırlara sığmaz. (vatansever, Atatürk çü milleti ile gurur duyanları  tenzih ederim)

TORUN  HALİLİ
( Kayan Anlamlar Ve İktidarlar başlıklı yazı HALİLİ tarafından 26.03.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.