Gücü doğru noktaya odaklamak

Işığın aynalarda bir biri içinde yansıması ve bir odakta toplanması tesirini güçlendirir. Lazer teknolojisi bu esasa benzer çalışır. Işık dalgaları veya taneleri (Işık hem dalga hem tanecik özelliği gösterir) bir birinin ardınca , birbirine destek verecek şekilde yansıtılınca muazzam bir tesir gösterir; demiri eritir! Büyüteçte buna benzer, biraz farklı bir esasla çalışır; Güneş ışığını odaklayıp cismi yakar. Büyük büyüteçlerle demiri eriten “Güneş hunisi” bizzat inceledim. Daha geniş bir araziye döşenmiş aynaların farklı noktalardan aynı hedefe odaklanması tekniği kullanılarak yapılan ısıtma sistemini de yakından inceledim.
Işık aynı noktaya hedeflenince muazzam bir güç elde ediliyor.
Geri kalmış, fikirleri dağınık, insanların birbirine yabani olduğu toplumların başarısızlığının nedeni daha açık görülüyor. Değil mi? Ne dersiniz?

"Aynı dili konuşanlar değil,
aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır."
Mevlana
“Benden doğdu hep; benlikten doğdu... Bütün aptallıklar, bütün kötülükler benlikten doğdu.”
Mevlana

Bakın bu söz de benden , güzel sözler literatürüne girsin isterim.

"Okyanustaki balık sürüleri gibi oradan oraya küçük bir ürkütmeyle yönlenen bir toplumun şu an hangi yönde olduğunun ne değeri olabilir ki."
Ahmet Bektaş

Hadi toplum olarak kendi çocuklarımızın geleceği için el ele verelim. Ortak menfaatlerimize ulaşmak için el ele verelim. Ortak düşmanlarımıza karşı güç oluşturmak için el ele verelim.

Neden başaramayalım ki?
İnsan hedefi kadardır; hedefi küçük tutmamalı.
Ümitsizlik,yeis bize yakışmaz.
Haydi;
Aynı noktaya güç verenler başarır.

Saygılar.
Ahmet Bektaş

( Gücü Doğru Noktaya Odaklamak başlıklı yazı ahmet-bektas tarafından 8.04.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.