Türk roman, ve sinemalardaki karekterler örnek olmuşlar mı bizlere?Okuma alışkanlığımızın az olması romanlarda ve tv dizilerinden anlaşılıyor.
Unutulmaz Love Story de olay kahramanları bir kütüphanede tanışırlar.Bir konu üzerinde araştırma yapan jön ve kız okulun kütüphanesinde tanışırlar.İlk tanışma tartışmalı olur.Ama sonra filim zengin bir ailenin oğlu ve fakir bir kızla aralarında başlayan ilişki dramatik hal alır.
Fikirleri ve olayları tartışan bu kişilerin öyküsü daha sonra bizde daha basitleştirilerek çok filme konu olmuştur.
Diğer bir konu basitliği bizim senaryolarda özellikle tesadüfen köye yolu düşen jön, bu köyde köyün en güzel kızı ile tanışır. Ama jön nedense hep terk eder .Bu ve kızı çaresizlik içinde bırarakırlır. Senarist daha sonra intikam için kente gelen kıza bazı görğü kuraları ve dans dersleri aldırarak onu şarkıcı yapar, ve jön terk ettiği bu kızın gönlüne girmeye çalışır.

En çok izlenen tv dizilerinde de durum böyledir bir holding sahibi ve Onun etrafındaki olaylar hemen popüler hal alır. Akıl almaz entrikalar... asla akademik fikir ayrışığı yaşamazlar .Konular böyle basit olunca okumaya örnek olacak kahramanlar göremeyiz.
Ama kurtlar vadisinde bir ilk oldu.Dizide kitap okuyan POLAT ı hayranları bu kitabı almak için yarışdı.Sonucuna bakalım.

Bozkırın Sırrı kitabı kaç sattı?
Türkiye televizyonlarının fenomen dizisi Kurtlar Vadisi Pusu, gündem yaratmaya devam ediyor.

Kurtlar Vadisi Pusu’nun 11 Mart Perşembe akşamı yayınlanan bölümünde Polat Alemdar’ın okuduğu “Bozkırın Sırrı/Türk Peygamber” adlı kitap, internette satış patlaması yaşıyor. Kurtlar Vadisi Pusu’nun yazı grubunda yer alan Ahmet Turgut’un kaleme aldığı roman, hafta sonunda 2. baskısını yaptı ve tükendi. Yayınevi şu anda 3. baskıyı hazırlıyor.

“Bozkırın Sırrı/Türk Peygamber” romanı, Türkiye’nin en geniş kapsamlı kitap satış sitelerinden www.kitapyurdu.com ’da ilk 100 listesinde yokken, dizinin yayınlandığı gece 30. sıraya yükseldi. Hafta başında ise ilk 3’e girdi.

Yine www.kitapyurdu.com ’da en çok arama yapılan anahtar kelimeler arasında birinci sırada “Bozkırın Sırrı”, ikinci sırada “Türk Peygamber” ve 3. sırada kitabın yazarı “Ahmet Turgut” yer alıyor.

Demekki,dizilerde kitap kurdu kahramanlar olursa, hayranlarıda O nu takip ediyor.Aslında bu durum popüler kültütün bir parçası.Ömrü kısa olur.Ama okuma alışkanlığı başlatırsa edebiyat adına iyi bir gelişme olur.


AHMET HAMDİ TANPINAR'ın huzur adlı romanı ingilizceye tercüme edildi .Ama bu roman bütün edebiyat eleştirmelerince sanat eseri olarak gösterilmesine rağmen yeterince tanınmıyor.
Diğer sanat adına olumsuzluk tv. lerdeki pop star yarışmaları ve jürİler. Daha çok emek vermeden hak edilmeyen yere gelmek,işin kolayına kaçmak.
İbni sina demiştiki ;sanat ve ilim değer verilmeyen yerden göç eder.
Bakalım huzur değer bulacakmı?Ülkemizde bazı yazarlarımızın değeri öldükten sonra de anlaşılıyor.

( Senaryodaki Kahramanlarımız başlıklı yazı M.Filizman tarafından 4/25/2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.