Büyümek!

İnsan ne zaman büyür ya da insan büyüdüğünü anlar? Bir yerse okumuştum  sade soda içebildiğinde büyümüşsündür diye buna katılmıyor değilimsade sodayı içtiğinde "  vay be bunu nasıl içtim." Diye kalabiliyorsun ama bence insan zamanı dizginlemek istediğinde büyüdüğünü anlar. Çoğu zaman otuzlu yaşlara yakın ortaya çıkan bu düşünce büyüdüğünü hatırlatır insana.
Peki ya insan büyüdüğünü anlayınca ne oluyor, mutlumu oluyor yada sevilip sayılıyor mu? Hiç sanmıyorum insan büyüdükçe çöker. Hayat insanı yorar ,yaşamayı dahada zorlaştırır insan kendine. Dertler derya olur ,yaşamak külfet ve insanlar sırtta küfeye döner bir yerden sonra. Durup dinlenmek istersin fakat küfeyi indirirsen tekrar kaldıramamaktan korkarsın ne yapacağını asla bilmezsin yardım istersin yavru kediler misali.
İnsan büyüdüğünü anlayınca ne olacak ki büyümek maharet mi? İnsan yaş aldıkça dinginleşir  durulur diye biliyordum yada ben öyle zannediyordum. Insanın dinginlik sebebi ne olgunlaşma mı veya yaşadıklarının getirdikleri ağırlık mı bilmem. Bu konuda bildiğim tek şey lise cağlarımda hayalettiğim, heveslendiğim büyümek bu değildi. İmkanım olsa o döneme döner büyümezdim.
( Büyümek başlıklı yazı İslamokan17 tarafından 17.10.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.