Tarihi bir bilgi, tarihi bir olgu, tarihi bir düşünce geri bağlanım yasası gereği kendi inşa başlangıcına kadar götürülür. İnşanın kendi başlangıç bileşenlerine atfeden bağlantıları oluşturulur.

 

Başlangıç koşullarına atıf olan bu bağıntının o günün kendi yerel güncelliği içindeki oluşumlarına dek bağıl ve nicelik sel yansıma seyri görülmelidir. Yansımalar takip edilmelidirler.

 

Takibi yapılan yansımalar başlangıçtan şimdiye doğru pek çok olası yansımalarla, yine olası pek çok determine yollardır. Olası güncel yansımaları bilme veya ortaya çıkarma, yarını tahmin etme gücüdür.

 

Kuantum bileşimli nesnellikler atomlu maddeyi oluştukça madde üç boyutla kimyasal özellik kazanır. Kimyasal özellik de maddeye kuantum düzlem de olmayan üssü durumların özelliğini kazandırırlar.

 

Ancak maddenin üstel durumlar çeşitliliği, kuantum üstel durumuyla kıyaslanmayacak kadar az ve kısıtlıdırlar.

 

Kuantum durum tümden ve aynı anda belirsiz bir olasılıklar bulutu içermenin üstel durumlarıdır. Oysa maddenin olasılık dağılımı belirli bir sayısal durumlara çöktüğü için olasılıktan çok de termine olmuştur (belirli olmuştur).

 

Sosyal bileşimini yapmış bir grubun üssü durumla olan yansıması içinde yardımlaşma potansiyeli vardır. Yine sosyal bileşimli durum yansıması içindeki kişi, grup etkili dayanışma potansiyeli kazanır.

 

Tekil kişi yaşamına göre grup gücü kendi içindeki kişiye kazanımlar yükler. Kazanımlar kişi üzerindeki yüksek tavanlı kişisi kaygıları azaltır. Grup gücü kişiye güvence veren birçok üstel durumlarıylaydı.

 

Sosyal bileşimli üs sel durumların her biri zamanın içine açılan birer kurt deliklerine dönüşürler. Artık bu kurt deliklerinin her biri yeni bir eylem ve düşünce alanı olan kurt delikleridirler.

 

Bu kurt delikleri örneğin, iş bölüşümü yapmaya açılan eylemlerin alanıdırlar. Bu kurt delikleri içinde karşılıklı olacak biçimde ve değişilebilir olmak koşuluyla transferi olan zorunlu bir emek gücü kazanılır.

 

Sosyal bağıntılı alanlar diz boyu su içinde yürümenin bacaklarınıza ağırlık yüklemesi gibi size yetenek, beceri, yapabilirlik türü birçok ağırlık kazandırır. Ağırlık kazandırıcı bu durum kolektif kapasite içindeki bir kısım kolektif enerjinin size aktarılmasıdır. 


Geçmişte size aktarılan konuya sizlerin tekrardan biliş buluş yapmak için emek ve zaman harcamanız gerekmez. Geçmişte o konuya harcanan kolektif emek ve zamandan ötürü geçmişte harcanan emeği ve zamanı siz tasarruf etmiş olursunuz. 

( Hemcinslerin Tarihi 1 başlıklı yazı Uraz Bayram tarafından 18.12.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.